Synonymerna.se logotyp
 

Synonymer till alldaglig

Här nedanför hittar du samtliga nitton synonymer till alldaglig.


Vad betyder alldaglig

Sett till sina synonymer betyder alldaglig ungefär enkel eller simpel, men är även synonymt med exempelvis "vardaglig" och "trivial". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till alldaglig. Vår databas innehåller även sex motsatsord, tre böjningar av alldaglig, tre exempelmeningar på hur ordet alldaglig kan användas i en mening samt flera engelska översättningar.


Böjningar av alldaglig

Här nedan hittar du olika grammatiska böjningar av ordet alldaglig.


Motsatsord till alldaglig

Här nedan hittar du motsatsord (antonymer) till alldaglig.

ovanlig, originell, intressant, extraordinär, mycket konstig, märkvärdig


Exempelmeningar för alldaglig

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet alldaglig kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand. Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

  1. Om man kommer till Söderköping norrifrån så har man kunnat se en tämligen alldaglig byggnad utan fönster på vänster sida.  
  2. Han är en ganska alldaglig figur, som kanske ville ha lite spänning i sitt liv, gick med i en nordkoreansk vänförening i Danmark.  
  3. Boken refererar till en amerikanska tradition av resefotografer som Robert Frank men avhandlar en alldaglig tur på route 66 mellan Ruschas hem i LA och hans föräldrahem i Oklahoma.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.


Engelsk översättning av alldaglig

Här nedan hittar du engelska översättningar till ordet alldaglig.


Närmeord till alldaglig

I vår databas över ord finns 1 ord som innehåller eller liknar alldaglig.


Mer information om alldaglig

Andra sätt att lära sig mer kring vad alldaglig betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av alldaglig är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om alldaglig

  • Antal bokstäver: 9
  • Antal vokaler: 3
  • Antal konsonanter: 6

Grundpoäng för alldaglig i olika ordspel

  • Ordets poäng i Alfapet: 11
  • Ordets poäng i Betapet: 16
  • Ordets poäng i WordFeud: 14

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är alldaglig synonymt med både enkel och simpel, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet. Exempelvis är ovanlig en antonym till alldaglig.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.