Synonymerna.se logotyp
 

Synonymer till gängse

Här nedanför hittar du samtliga tio synonymer till gängse.


Vad betyder gängse

Sett till sina synonymer betyder gängse ungefär vanlig eller rådande, men är även synonymt med exempelvis "sedvanlig" och "bruklig". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till gängse. Vår databas innehåller även fem exempelmeningar på hur ordet gängse kan användas i en mening samt flera engelska översättningar.


Exempelmeningar för gängse

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet gängse kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand. Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

 1. Den gängse uppfattningen är, hur som helst, att det behövs mer forskning för att få klarhet i frågan.  
 2. Flottan hade inte heller nu, vilket kanske strider mot gängse uppfattning, svårt att finna frivilliga till sina fartyg.  
 3. Vid den här tiden föreläste han om kriget inför civilrättsorganisationer och vände sig mot den gängse glorifieringen av kriget.  
 4. Basområde Lärkstaden, som omfattar ett något större område än den gängse definitionen, inkluderar ett antal kvarter söder om Karlavägen.  
 5. Haas ställde som villkor att Blixen inte skulle erhålla det gängse förskottet, utan få betalt först efter att ett antal exemplar hade sålts.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.


Engelsk översättning av gängse

Här nedan hittar du engelska översättningar till ordet gängse.


Närmeord till gängse

I vår databas över ord finns 8 ord som innehåller eller liknar gängse.


Mer information om gängse

Andra sätt att lära sig mer kring vad gängse betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av gängse är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om gängse

 • Antal bokstäver: 6
 • Antal vokaler: 2
 • Antal konsonanter: 4

Grundpoäng för gängse i olika ordspel

 • Ordets poäng i Alfapet: 11
 • Ordets poäng i Betapet: 11
 • Ordets poäng i WordFeud: 11

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är gängse synonymt med både vanlig och rådande, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.