Synonymerna.se logotyp

Synonymer till gängse

 

Synonymer till gängse

Engelsk översättning av gängse

  • current, prevalent, usual

Mer information om gängse

Vi har totalt sex synonymer till gängse, men tyvärr inte några antonymer (motsatsord), registrerade i vår databas över synonymer och antonymer. Det finns en engelsk översättning inlagd för gängse, men vi har tyvärr inte fått in några exempelmeningar ännu.

Data om ordet gängse

  • Antal bokstäver: 6
  • Antal vokaler: 2
  • Antal konsonanter: 4

Grundpoäng för ordet gängse i olika ordspel

  • Ordets poäng i Alfapet: 11
  • Ordets poäng i Betapet: 11
  • Ordets poäng i WordFeud: 11

Närmeord till gängse

Ord som innehåller eller liknar gängse: avgångshotande ödesfråga, engångslön, framgångsrik, gangster, gångstig, igångsättande, igångsättning, landgångsbrygga, med negativt händelseförlopp som utgångspunkt, med utgångspunkt i

Exempel på sökfraser för att hitta synonymer till och betydelse av gängse

gängse synonym
andra ord för gängse
gängse betyder
exempel gängse
gängse förklaring
definition gängse
gängse i en mening
stavning gängse
gängse annat ord

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är gängse synonymt med både vanlig och rådande, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.

/Stefan (ansvarig för Synonymerna.se)