Synonymerna.se logotyp
 

Synonymer till fullgod

Här nedanför hittar du samtliga sjutton synonymer till fullgod.


Vad betyder fullgod

Sett till sina synonymer betyder fullgod ungefär adekvat eller tillräcklig, men är även synonymt med exempelvis "fullvärdig" och "fantastisk". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till fullgod. Vår databas innehåller även sex motsatsord, tre böjningar av fullgod, fem exempelmeningar på hur ordet fullgod kan användas i en mening samt information kring ordets popularitet på internet.


Böjningar av fullgod

Här nedan hittar du olika grammatiska böjningar av ordet fullgod.


Motsatsord till fullgod

Här nedan hittar du motsatsord (antonymer) till fullgod.

inadekvat, otillräcklig, bristfällig, felaktig, oriktig, ofullständig


Exempelmeningar för fullgod

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet fullgod kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand.Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

 1. ”Om vi bygger Käymävaara vindkraftpark kommer vi se till att det finns fullgod mobiltäckning i byn och även dra fiberbredband till byn.”.  
 2. Trots flera intyg från ögonläkare som bedömer att hon nu, efter operationer, har fullgod syn för att köra bil igen får hon inte tillbaka det.  
 3. Vi hoppades att man med nya, mer förfinade metoder skulle få fram en fullgod dna-profil som vi inte fått tidigare och det lyckades, säger Tommy Vestergren. .  
 4. Nolländelsen i singularis är en fullgod ändelse eftersom den visar att det aktuella substantivet inte står i pluralis; detta följer av grammemens komplementära distribution.  
 5. Vi hoppades att man med nya, mer förfinade metoder skulle få fram en fullgod DNA-profil som vi inte fått tidigare och det lyckades, säger Tommy Vestergren som ansvarade för granskningen hos Stockholmspolisen.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.


Ordets popularitet på internet

Ett sätt att mäta hur populärt ett ord är när det gäller användande är att analysera hur ofta någon söker efter ordet "fullgod" på internet, t.ex. genom en sökmotor såsom Google, Bing eller Yahoo. När det gäller ordet fullgod förekommer det i genomsnitt ca. 260 sökningar på ordet per månad på internet.


Närmeord till fullgod

I vår databas över ord finns 4 ord som innehåller eller liknar fullgod.


Mer information om fullgod

Andra sätt att lära sig mer kring vad fullgod betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av fullgod är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om fullgod

 • Antal bokstäver: 7
 • Antal vokaler: 2
 • Antal konsonanter: 5

Grundpoäng för fullgod i olika ordspel

 • Ordets poäng i Alfapet: 14
 • Ordets poäng i Betapet: 18
 • Ordets poäng i WordFeud: 16

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är fullgod synonymt med både adekvat och tillräcklig, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet. Exempelvis är inadekvat en antonym till fullgod.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.