Synonymerna.se logotyp
 

Synonymer till sedvanlig

Här nedanför hittar du samtliga sju synonymer till sedvanlig.


Vad betyder sedvanlig

Sett till sina synonymer betyder sedvanlig ungefär konventionell eller bruklig, men är även synonymt med exempelvis "traditionell" och "gängse". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till sedvanlig. Vår databas innehåller även tre böjningar av sedvanlig, fem exempelmeningar på hur ordet sedvanlig kan användas i en mening, flera engelska översättningar samt information kring ordets popularitet på internet.


Böjningar av sedvanlig

Här nedan hittar du olika grammatiska böjningar av ordet sedvanlig.


Exempelmeningar för sedvanlig

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet sedvanlig kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand. Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

 1. Förutom sedvanlig dansutbildning fick eleverna kvällstid statera i olika operor som Aida och La Bohème.  
 2. Affärs- och turistresor till storstäder och viktigare turistområden kan göras med sedvanlig försiktighet.  
 3. Men det innebär också att de i sedvanlig ordning, precis som när det gäller deras militär, har outsourcat allt.  
 4. De nya förslagen ska nu i sedvanlig ordning avhandlas och godkännas av EU:s medlemsländer och av ledamöterna i EU-parlamentet.  
 5. De stupade kunde inte få en sedvanlig begravning, därför att båtar saknades samt att strömmen vid tillfället var mycket stark.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.


Engelsk översättning av sedvanlig

Här nedan hittar du engelska översättningar till ordet sedvanlig.


Ordets popularitet på internet

Ett sätt att mäta hur populärt ett ord är när det gäller användande är att analysera hur ofta någon söker efter ordet "sedvanlig" på internet, t.ex. genom en sökmotor såsom Google, Bing eller Yahoo. När det gäller ordet sedvanlig förekommer det i genomsnitt ca. 260 sökningar på ordet per månad på internet.


Närmeord till sedvanlig

I vår databas över ord finns 3 ord som innehåller eller liknar sedvanlig.


Mer information om sedvanlig

Andra sätt att lära sig mer kring vad sedvanlig betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av sedvanlig är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om sedvanlig

 • Antal bokstäver: 9
 • Antal vokaler: 3
 • Antal konsonanter: 6

Grundpoäng för sedvanlig i olika ordspel

 • Ordets poäng i Alfapet: 13
 • Ordets poäng i Betapet: 15
 • Ordets poäng i WordFeud: 13

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är sedvanlig synonymt med både konventionell och bruklig, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.