Synonymerna.se logotyp

Synonymer till konventionell

 

Synonymer till konventionell

Antonymer (motsatsord) till konventionell

Engelsk översättning av konventionell

  • conventional

Sökvolym på internet för konventionell

Sökvolymen för konventionell är ca. 1900 antal sök per månad. Detta betyder att det varje månad i genomsnitt 1900 gånger händer att någon gör en sökning efter ordet/frasen på internet (i en sökmotor, t.ex. Google, Bing, osv.). Den sökfras som sökmängden matchar mot är konventionell

Mer information om konventionell

Vi har totalt fyra synonymer till konventionell, samt två antonymer, registrerade i vår databas över synonymer och antonymer (motsatsord). Det finns en engelsk översättning inlagd för konventionell, men vi har tyvärr inte fått in några exempelmeningar ännu.

Data om ordet konventionell

  • Antal bokstäver: 13
  • Antal vokaler: 5
  • Antal konsonanter: 8

Närmeord till konventionell

Ord som innehåller eller liknar konventionell: okonventionell

Exempel på sökfraser för att hitta synonymer till och betydelse av konventionell

konventionell synonym
andra ord för konventionell
konventionell betyder
exempel konventionell
konventionell förklaring
definition konventionell
konventionell i en mening
stavning konventionell
konventionell annat ord

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är konventionell synonymt med både sedvanlig och vedertagen, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet. Exempelvis är okonventionell en antonym till konventionell.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.

/Stefan (ansvarig för Synonymerna.se)