Synonymerna.se logotyp
 

Synonymer till allmän

Här nedanför hittar du samtliga trettiosex synonymer till allmän.


Vad betyder allmän

Sett till sina synonymer betyder allmän ungefär för alla eller vanlig, men är även synonymt med exempelvis "generell" och "offentlig". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till allmän. Vår databas innehåller även tretton motsatsord, tre böjningar av allmän, fem exempelmeningar på hur ordet allmän kan användas i en mening, en engelsk översättning samt information kring ordets popularitet på internet.


Böjningar av allmän

Här nedan hittar du olika grammatiska böjningar av ordet allmän.


Motsatsord till allmän

Här nedan hittar du motsatsord (antonymer) till allmän.

privat, enskild, individuell, speciell, särskild, specifik, partikulär, ovanlig, sällsynt, rar, detaljerad, tydlig, viss bestämd


Exempelmeningar för allmän

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet allmän kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand. Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

 1. Konservatorns arbete omfattade takmålningarna framförallt samt en allmän översyn på övriga inventarier.  
 2. Det finns en allmän formulering om att man inte får bete sig på ett sätt som skadar ämbetets auktoritet.  
 3. Värdens immunförsvar triggas då igång vilket orsakar svettningar, frossa, feber samt allmän försvagning.  
 4. ”Vi kommer inte sätta en ytlig oro före allmän säkerhet” sa Sessions under ett möte med amerikansk polis.  
 5. Kvinnan vägrade betala böter på platsen så en anmälan om att föra oljud på allmän plats har nu upprättats.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.


Engelsk översättning av allmän

Här nedan hittar du den engelska översättningen av ordet allmän.


Ordets popularitet på internet

Ett sätt att mäta hur populärt ett ord är när det gäller användande är att analysera hur ofta någon söker efter ordet "allmän" på internet, t.ex. genom en sökmotor såsom Google, Bing eller Yahoo. När det gäller ordet allmän förekommer det i genomsnitt ca. 2400 sökningar på ordet per månad på internet.


Mer information om allmän

Andra sätt att lära sig mer kring vad allmän betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av allmän är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om allmän

 • Antal bokstäver: 6
 • Antal vokaler: 2
 • Antal konsonanter: 4

Grundpoäng för allmän i olika ordspel

 • Ordets poäng i Alfapet: 11
 • Ordets poäng i Betapet: 13
 • Ordets poäng i WordFeud: 13

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är allmän synonymt med både för alla och vanlig, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet. Exempelvis är privat en antonym till allmän.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.