Synonymerna.se logotyp
 

Synonymer till allmän

Här nedanför hittar du samtliga fjorton synonymer till allmän.


Vad betyder allmän

Sett till sina synonymer betyder allmän ungefär för alla eller vanlig, men är även synonymt med exempelvis "generell" och "offentlig". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till allmän. Vår databas innehåller även tolv motsatsord, tre böjningar av allmän, en engelsk översättning samt information kring ordets popularitet på internet.


Böjningar av allmän

Här nedan hittar du olika grammatiska böjningar av ordet allmän.


Motsatsord till allmän

Här nedan hittar du motsatsord (antonymer) till allmän.

privat, enskild, individuell, speciell, särskild, specifik, partikulär, ovanlig, sällsynt, rar, detaljerad, tydlig


Engelsk översättning av allmän

Här nedan hittar du den engelska översättningen av ordet allmän.


Ordets popularitet på internet

Ett sätt att mäta hur populärt ett ord är när det gäller användande är att analysera hur ofta någon söker efter ordet "allmän" på internet, t.ex. genom en sökmotor såsom Google, Bing eller Yahoo. När det gäller ordet allmän förekommer det i genomsnitt ca. 2400 sökningar på ordet per månad på internet.


Närmeord till allmän

I vår databas över ord finns 9 ord som innehåller eller liknar allmän.


Mer information om allmän

Andra sätt att lära sig mer kring vad allmän betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis kan man söka efter andra ord för allmän samt även hur man stavar till ordet. Andra sätt kan vara att söka efter definitionen av allmän för att lära sig vad det egentligen betyder och innebär. Ett annat sätt som man även kan utnyttja för att hitta synonymer till ordet är att leta efter antonymer till allmän, för att sedan göra eftersökningar på synonymer till de motsatsord man kan finna.

Siffror om allmän

  • Antal bokstäver: 6
  • Antal vokaler: 2
  • Antal konsonanter: 4

Grundpoäng för allmän i olika ordspel

  • Ordets poäng i Alfapet: 11
  • Ordets poäng i Betapet: 13
  • Ordets poäng i WordFeud: 13

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är allmän synonymt med både för alla och vanlig, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet. Exempelvis är privat en antonym till allmän.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.