Synonymerna.se logotyp
 

Synonymer till berättelse

Här nedanför hittar du samtliga sjutton synonymer till berättelse fördelade på tre ordgrupper.


Vad betyder berättelse

Sett till sina synonymer betyder berättelse ungefär saga eller story, men är även synonymt med exempelvis "historia" och "skildring". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till berättelse. Vår databas innehåller även sju böjningar av berättelse, fem exempelmeningar på hur ordet berättelse kan användas i en mening, flera engelska översättningar samt information kring ordets popularitet på internet.


Böjningar av berättelse

Här nedan hittar du olika grammatiska böjningar av ordet berättelse.


Exempelmeningar för berättelse

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet berättelse kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand. Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

 1. Jemimas berättelse ger Wollstonecraft en möjlighet att visa banden mellan kvinnor från olika klasser.  
 2. För att tjäna pengar hade han även tryckta kopior av sången och en berättelse om en hustruförsäljning.  
 3. I en berättelse om fästningens tillstånd år 1733 anmärktes bland annat på att hornverket var förfallet.  
 4. Boken illustrerades av Pauline Baynes, som också illustrerat Tolkiens berättelse Gillis Bonde från Ham.  
 5. Blakes dokument avslutas med en serie intyg och edsvurna vittnesmål, avsedda att styrka hans berättelse.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.


Engelsk översättning av berättelse

Här nedan hittar du engelska översättningar till ordet berättelse.


Ordets popularitet på internet

Ett sätt att mäta hur populärt ett ord är när det gäller användande är att analysera hur ofta någon söker efter ordet "berättelse" på internet, t.ex. genom en sökmotor såsom Google, Bing eller Yahoo. När det gäller ordet berättelse förekommer det i genomsnitt ca. 2400 sökningar på ordet per månad på internet.


Närmeord till berättelse

I vår databas över ord finns 3 ord som innehåller eller liknar berättelse.


Mer information om berättelse

Andra sätt att lära sig mer kring vad berättelse betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av berättelse är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om berättelse

 • Antal bokstäver: 10
 • Antal vokaler: 4
 • Antal konsonanter: 6

Grundpoäng för berättelse i olika ordspel

 • Ordets poäng i Alfapet: 16
 • Ordets poäng i Betapet: 17
 • Ordets poäng i WordFeud: 16

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är berättelse synonymt med både saga och story, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.