Synonymerna.se logotyp
 

Synonymer till uppriktig

Här nedanför hittar du samtliga trettiotvå synonymer till uppriktig.


Vad betyder uppriktig

Sett till sina synonymer betyder uppriktig ungefär frank eller sanningsenlig, men är även synonymt med exempelvis "ärlig" och "rättfram". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till uppriktig. Vår databas innehåller även två motsatsord, tre böjningar av uppriktig, fem exempelmeningar på hur ordet uppriktig kan användas i en mening, en engelsk översättning samt information kring ordets popularitet på internet.


Böjningar av uppriktig

Här nedan hittar du olika grammatiska böjningar av ordet uppriktig.


Motsatsord till uppriktig

Här nedan hittar du motsatsord (antonymer) till uppriktig.

låtsad, spelad


Exempelmeningar för uppriktig

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet uppriktig kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand.Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

 1. Mild, saklig och aningen torr är den biträdande chefen för Gazas vattenförsörjning brutalt uppriktig:.  
 2. Det är väldigt komplext, men jag upplever att det finns en uppriktig vilja från alla att försöka komma i mål.  
 3. Knepet för att klara sig helskinnad, säger tech-rådgivaren Bradley Tusk till CNN, är att vara så uppriktig som möjligt.  
 4. Håkan Sjöstrand kommenterar på torsdagkvällen via SMS: ”Inte konstigare än att jag är uppriktig och talar sanning då som nu.  
 5. Vi är övertygade om att hans offentliga ursäkt för sin rasistiska kommentar är uppriktig, men oavsett så har han gått över gränsen och överträtt de olympiska idealen.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.


Engelsk översättning av uppriktig

Här nedan hittar du den engelska översättningen av ordet uppriktig.


Ordets popularitet på internet

Ett sätt att mäta hur populärt ett ord är när det gäller användande är att analysera hur ofta någon söker efter ordet "uppriktig" på internet, t.ex. genom en sökmotor såsom Google, Bing eller Yahoo. När det gäller ordet uppriktig förekommer det i genomsnitt ca. 210 sökningar på ordet per månad på internet.


Närmeord till uppriktig

I vår databas över ord finns 1 ord som innehåller eller liknar uppriktig.


Mer information om uppriktig

Andra sätt att lära sig mer kring vad uppriktig betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av uppriktig är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om uppriktig

 • Antal bokstäver: 9
 • Antal vokaler: 3
 • Antal konsonanter: 6

Grundpoäng för uppriktig i olika ordspel

 • Ordets poäng i Alfapet: 18
 • Ordets poäng i Betapet: 21
 • Ordets poäng i WordFeud: 21

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är uppriktig synonymt med både frank och sanningsenlig, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet. Exempelvis är låtsad en antonym till uppriktig.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.