Synonymerna.se logotyp

Synonymer till flitig

 

Synonymer till flitig

Antonymer (motsatsord) till flitig

Engelsk översättning av flitig

  • hard-working, diligent

Exempelmeningar för flitig

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet flitig kan användas.

  1. Förutom sina uttalanden i tv och intervjuer är hon även en väldigt flitig twittrare.
Exempelmeningarna är till största del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar och böcker har ibland använts som inspiration.

Sökvolym på internet för flitig

Sökvolymen för flitig är ca. 1000 antal sök per månad. Detta betyder att det varje månad i genomsnitt 1000 gånger händer att någon gör en sökning efter ordet/frasen på internet (i en sökmotor, t.ex. Google, Bing, osv.).

Mer information om flitig

Vi har totalt sju synonymer till flitig, samt en antonym, registrerade i vår databas över synonymer och antonymer (motsatsord). Det finns en engelsk översättning inlagd för flitig, det finns även en exempelmening som kan hjälpa dig med hur du kan använda flitig i en mening.

Andra sätt att lära sig mer kring vad flitig betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till flitig. Exempelvis kan man söka efter andra ord för flitig samt även hur man stavar till flitig. Andra sätt kan vara att söka efter definitionen av flitig eller en mer djupgående förklaring av flitig egentligen betyder och innebär. Ett annat sätt som man även kan utnyttja för att hitta synonymer till flitig är att leta efter antonymer till flitig, för att sedan göra eftersökningar på dessa antonymers synonymord.

Data om flitig

  • Antal bokstäver: 6
  • Antal vokaler: 2
  • Antal konsonanter: 4

Grundpoäng för flitig i olika ordspel

  • Ordets poäng i Alfapet: 10
  • Ordets poäng i Betapet: 13
  • Ordets poäng i WordFeud: 10

Närmeord till flitig

Ord som innehåller eller liknar flitig: flitiga, flitigt, göra något raskt och flitigt, vara flitig


Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är flitig synonymt med både idog och arbetsam, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet. Exempelvis är lat en antonym till flitig.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.

/Stefan (ansvarig för Synonymerna.se)