Synonymerna.se logotyp
 

Synonymer till naturlig

Här nedanför hittar du samtliga tjugofem synonymer till naturlig fördelade på tre ordgrupper.


Vad betyder naturlig

Sett till sina synonymer betyder naturlig ungefär oförfalskad eller oförställd, men är även synonymt med exempelvis "oförvanskad" och "äkta". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till naturlig. Vår databas innehåller även tre böjningar av naturlig, fem exempelmeningar på hur ordet naturlig kan användas i en mening, en engelsk översättning samt information kring ordets popularitet på internet.


Böjningar av naturlig

Här nedan hittar du olika grammatiska böjningar av ordet naturlig.


Exempelmeningar för naturlig

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet naturlig kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand. Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

 1. Med sin tänkta placering vid Strömmen skulle byggnaden bli en naturlig pendang till Stockholms slott.  
 2. Pilfinken har förekommit som naturlig gäst i Gibraltar, Tunisien, Algeriet, Egypten, Israel och Dubai.  
 3. I rätter som tillagas med hel, naturlig vanilj, kommer dessa att kännas igenom som små svarta prickar.  
 4. Eftersom vi är skyddsmakt för USA i Nordkorea har vi en naturlig roll att hjälpa dem att komma vidare.  
 5. Dess blommor kan på naturlig väg bara pollineras av ett särskilt bi som inte påträffats utanför Mexiko.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.


Engelsk översättning av naturlig

Här nedan hittar du den engelska översättningen av ordet naturlig.


Ordets popularitet på internet

Ett sätt att mäta hur populärt ett ord är när det gäller användande är att analysera hur ofta någon söker efter ordet "naturlig" på internet, t.ex. genom en sökmotor såsom Google, Bing eller Yahoo. När det gäller ordet naturlig förekommer det i genomsnitt ca. 1600 sökningar på ordet per månad på internet.


Närmeord till naturlig

I vår databas över ord finns 5 ord som innehåller eller liknar naturlig.


Mer information om naturlig

Andra sätt att lära sig mer kring vad naturlig betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av naturlig är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om naturlig

 • Antal bokstäver: 8
 • Antal vokaler: 3
 • Antal konsonanter: 5

Grundpoäng för naturlig i olika ordspel

 • Ordets poäng i Alfapet: 11
 • Ordets poäng i Betapet: 14
 • Ordets poäng i WordFeud: 13

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är naturlig synonymt med både oförfalskad och oförställd, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.