Synonymerna.se logotyp

Synonymer till äkta

 

Synonymer till äkta

Engelsk översättning av äkta

  • marry

Mer information om äkta

Vi har totalt sexton synonymer till äkta, men tyvärr inte några antonymer (motsatsord), registrerade i vår databas över synonymer och antonymer. Det finns en engelsk översättning inlagd för äkta, men vi har tyvärr inte fått in några exempelmeningar ännu.

Data om ordet äkta

  • Antal bokstäver: 4
  • Antal vokaler: 2
  • Antal konsonanter: 2

Grundpoäng för ordet äkta i olika ordspel

  • Ordets poäng i Alfapet: 9
  • Ordets poäng i Betapet: 9
  • Ordets poäng i WordFeud: 9

Närmeord till äkta

Ord som innehåller eller liknar äkta: äkta aloe, äkta förgätmigej, äkta hälft, äkta krupp, äkta och fullständig, äkta och oblandad

Exempel på sökfraser för att hitta synonymer till och betydelse av äkta

äkta synonym
andra ord för äkta
äkta betyder
exempel äkta
äkta förklaring
definition äkta
äkta i en mening
stavning äkta
äkta annat ord

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är äkta synonymt med både genuin och oförfalskad, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.

/Stefan (ansvarig för Synonymerna.se)