Synonymerna.se logotyp
 

Synonymer till vite

Här nedanför hittar du samtliga åtta synonymer till vite.


Vad betyder vite

Sett till sina synonymer betyder vite ungefär bot eller bötesbelopp, men är även synonymt med exempelvis "böter" och "skadestånd". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till vite. Vår databas innehåller även fyra motsatsord, sju böjningar av vite samt en engelsk översättning.


Böjningar av vite

Här nedan hittar du olika grammatiska böjningar av ordet vite.


Motsatsord till vite

Här nedan hittar du motsatsord (antonymer) till vite.

belöning, ersättning, hittelön, lön


Engelsk översättning av vite

Här nedan hittar du den engelska översättningen av ordet vite.


Närmeord till vite

I vår databas över ord finns 6 ord som innehåller eller liknar vite.


Mer information om vite

Andra sätt att lära sig mer kring vad vite betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis kan man söka efter andra ord för vite samt även hur man stavar till ordet. Andra sätt kan vara att söka efter definitionen av vite för att lära sig vad det egentligen betyder och innebär. Ett annat sätt som man även kan utnyttja för att hitta synonymer till ordet är att leta efter antonymer till vite, för att sedan göra eftersökningar på synonymer till de motsatsord man kan finna.

Siffror om vite

  • Antal bokstäver: 4
  • Antal vokaler: 2
  • Antal konsonanter: 2

Grundpoäng för vite i olika ordspel

  • Ordets poäng i Alfapet: 7
  • Ordets poäng i Betapet: 7
  • Ordets poäng i WordFeud: 6

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är vite synonymt med både bot och bötesbelopp, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet. Exempelvis är belöning en antonym till vite.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.