Synonymerna.se logotyp
 

Synonymer till lön

Här nedanför hittar du samtliga tjugosju synonymer till lön.


Vad betyder lön

Sett till sina synonymer betyder lön ungefär pröjs eller inkomst, men är även synonymt med exempelvis "arvode" och "anslag". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till lön. Vår databas innehåller även sju motsatsord, sju böjningar av lön, fem exempelmeningar på hur ordet lön kan användas i en mening, flera engelska översättningar samt information kring ordets popularitet på internet.


Böjningar av lön

Här nedan hittar du olika grammatiska böjningar av ordet lön.


Motsatsord till lön

Här nedan hittar du motsatsord (antonymer) till lön.

bestraffning, straff, påföljd, brottspåföljd, skadestånd, böter, vite


Exempelmeningar för lön

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet lön kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand. Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

 1. Tusentals offentligt anställda vid myndigheter som inte anses vara mindre viktiga stängs av utan lön.  
 2. Grundtanken var att lika arbete skulle ge lika lön oavsett inom vilken bransch arbetet utfördes inom.  
 3. Det förklaras främst av att hyresgäster ofta har en lägre lön än de som äger sin bostad, skriver SCB.  
 4. Senast var 2013, och då fick över 800.000 myndighetsanställda stanna hemma utan lön under två veckor.  
 5. Presidenten säger också att de som arbetat utan lön den senaste tiden kommer att få ut dem retroaktivt.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.


Engelsk översättning av lön

Här nedan hittar du engelska översättningar till ordet lön.


Ordets popularitet på internet

Ett sätt att mäta hur populärt ett ord är när det gäller användande är att analysera hur ofta någon söker efter ordet "lön" på internet, t.ex. genom en sökmotor såsom Google, Bing eller Yahoo. När det gäller ordet lön förekommer det i genomsnitt ca. 8100 sökningar på ordet per månad på internet.


Närmeord till lön

I vår databas över ord finns 13 ord som innehåller eller liknar lön. Här kommer de tio första.


Mer information om lön

Andra sätt att lära sig mer kring vad lön betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av lön är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om lön

 • Antal bokstäver: 3
 • Antal vokaler: 1
 • Antal konsonanter: 2

Grundpoäng för lön i olika ordspel

 • Ordets poäng i Alfapet: 6
 • Ordets poäng i Betapet: 7
 • Ordets poäng i WordFeud: 7

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är lön synonymt med både pröjs och inkomst, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet. Exempelvis är bestraffning en antonym till lön.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.