Synonymerna.se logotyp
 

Synonymer till aga

Här nedanför hittar du samtliga nitton synonymer till aga fördelade på två ordgrupper.


Vad betyder aga

Sett till sina synonymer betyder aga ungefär slå eller smiska, men är även synonymt med exempelvis "ge stryk" och "prygla". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till aga. Vår databas innehåller även tre böjningar av aga, flera engelska översättningar samt information kring ordets popularitet på internet.


Böjningar av aga

Här nedan hittar du olika grammatiska böjningar av ordet aga.


Engelsk översättning av aga

Här nedan hittar du engelska översättningar till ordet aga.


Ordets popularitet på internet

Ett sätt att mäta hur populärt ett ord är när det gäller användande är att analysera hur ofta någon söker efter ordet "aga" på internet, t.ex. genom en sökmotor såsom Google, Bing eller Yahoo. När det gäller ordet aga förekommer det i genomsnitt ca. 6600 sökningar på ordet per månad på internet.


Närmeord till aga

I vår databas över ord finns 6 ord som innehåller eller liknar aga.


Mer information om aga

Andra sätt att lära sig mer kring vad aga betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av aga är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om aga

  • Antal bokstäver: 3
  • Antal vokaler: 2
  • Antal konsonanter: 1
  • Ordet aga är en palindrom, och blir således samma sak även om det skrives baklänges

Grundpoäng för aga i olika ordspel

  • Ordets poäng i Alfapet: 4
  • Ordets poäng i Betapet: 4
  • Ordets poäng i WordFeud: 4

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är aga synonymt med både slå och smiska, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.