Synonymerna.se logotyp
 

Synonymer till obehag

Här nedanför hittar du samtliga tretton synonymer till obehag.


Vad betyder obehag

Sett till sina synonymer betyder obehag ungefär olägenhet eller olust, men är även synonymt med exempelvis "besvär" och "besvärlighet". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till obehag. Vår databas innehåller även tre böjningar av obehag, fem exempelmeningar på hur ordet obehag kan användas i en mening samt en engelsk översättning.


Böjningar av obehag

Här nedan hittar du olika grammatiska böjningar av ordet obehag.


Exempelmeningar för obehag

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet obehag kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand. Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

 1. Tisdagens misstänkta mordförsök har väckt obehag i den nu avspärrade trappuppgången i ett flerfamiljshus i Sollefteå.  
 2. Två anställda vittnade om det obehag de känner i närheten av hyresgästen och berättade detaljerat om flera av händelserna.  
 3. Jag kände obehag av att gå och handla ens, berättar hon på ett hotell i Sundsvall dit hon tagit sin tillflykt i några dagar.  
 4. Sedan dess kände han alltid ett visst obehag när han åkte hiss, och för att hantera känslorna försökte han tänka på något annat.  
 5. Men oavsett hur bra det hela sköts av arbetsgivaren kan större olyckor leda till att lokförare förknippar vissa platser med obehag.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.


Engelsk översättning av obehag

Här nedan hittar du den engelska översättningen av ordet obehag.


Närmeord till obehag

I vår databas över ord finns 2 ord som innehåller eller liknar obehag.


Mer information om obehag

Andra sätt att lära sig mer kring vad obehag betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av obehag är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om obehag

 • Antal bokstäver: 6
 • Antal vokaler: 3
 • Antal konsonanter: 3

Grundpoäng för obehag i olika ordspel

 • Ordets poäng i Alfapet: 13
 • Ordets poäng i Betapet: 13
 • Ordets poäng i WordFeud: 12

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är obehag synonymt med både olägenhet och olust, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.