Synonymerna.se logotyp
 

Synonymer till betalning

Här nedanför hittar du samtliga tjugoen synonymer till betalning.


Vad betyder betalning

Sett till sina synonymer betyder betalning ungefär pröjsa eller ersättning, men är även synonymt med exempelvis "amortering" och "arvode". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till betalning. Vår databas innehåller även sju böjningar av betalning, fem exempelmeningar på hur ordet betalning kan användas i en mening, en engelsk översättning samt information kring ordets popularitet på internet.


Böjningar av betalning

Här nedan hittar du olika grammatiska böjningar av ordet betalning.


Exempelmeningar för betalning

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet betalning kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand. Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

 1. När de hade sex med varandra direktsändes det på nätet mot betalning utan att de själva visste om det.  
 2. Arbetaren producerar till ett visst värde och får som betalning för sin arbetskraft pengar i form av lön.  
 3. Men bitcoin accepteras som betalning för både internettjänster och materiella varor på rätt många ställen.  
 4. Storföretaget orsakade dem skada genom att tvinga dem till arbete utan betalning under andra världskriget.  
 5. Näthandelsföretaget Ali Baba driver kaféer som använder tekniken med ansiktsidentifiering och mobil betalning.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.


Engelsk översättning av betalning

Här nedan hittar du den engelska översättningen av ordet betalning.


Ordets popularitet på internet

Ett sätt att mäta hur populärt ett ord är när det gäller användande är att analysera hur ofta någon söker efter ordet "betalning" på internet, t.ex. genom en sökmotor såsom Google, Bing eller Yahoo. När det gäller ordet betalning förekommer det i genomsnitt ca. 1000 sökningar på ordet per månad på internet.


Närmeord till betalning

I vår databas över ord finns 7 ord som innehåller eller liknar betalning.


Mer information om betalning

Andra sätt att lära sig mer kring vad betalning betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av betalning är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om betalning

 • Antal bokstäver: 9
 • Antal vokaler: 3
 • Antal konsonanter: 6

Grundpoäng för betalning i olika ordspel

 • Ordets poäng i Alfapet: 13
 • Ordets poäng i Betapet: 15
 • Ordets poäng i WordFeud: 13

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är betalning synonymt med både pröjsa och ersättning, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.