Synonymerna.se logotyp
 

Synonymer till påföljd

Här nedanför hittar du samtliga elva synonymer till påföljd.


Vad betyder påföljd

Sett till sina synonymer betyder påföljd ungefär konsekvens eller sanktion, men är även synonymt med exempelvis "bestraffning" och "straff". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till påföljd. Vår databas innehåller även fyra motsatsord, sju böjningar av påföljd, flera engelska översättningar samt information kring ordets popularitet på internet.


Böjningar av påföljd

Här nedan hittar du olika grammatiska böjningar av ordet påföljd.


Motsatsord till påföljd

Här nedan hittar du motsatsord (antonymer) till påföljd.

belöning, ersättning, hittelön, lön


Engelsk översättning av påföljd

Här nedan hittar du engelska översättningar till ordet påföljd.


Ordets popularitet på internet

Ett sätt att mäta hur populärt ett ord är när det gäller användande är att analysera hur ofta någon söker efter ordet "påföljd" på internet, t.ex. genom en sökmotor såsom Google, Bing eller Yahoo. När det gäller ordet påföljd förekommer det i genomsnitt ca. 590 sökningar på ordet per månad på internet.


Närmeord till påföljd

I vår databas över ord finns 5 ord som innehåller eller liknar påföljd.


Mer information om påföljd

Andra sätt att lära sig mer kring vad påföljd betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis kan man söka efter andra ord för påföljd samt även hur man stavar till ordet. Andra sätt kan vara att söka efter definitionen av påföljd för att lära sig vad det egentligen betyder och innebär. Ett annat sätt som man även kan utnyttja för att hitta synonymer till ordet är att leta efter antonymer till påföljd, för att sedan göra eftersökningar på synonymer till de motsatsord man kan finna.

Siffror om påföljd

  • Antal bokstäver: 7
  • Antal vokaler: 2
  • Antal konsonanter: 5

Grundpoäng för påföljd i olika ordspel

  • Ordets poäng i Alfapet: 25
  • Ordets poäng i Betapet: 26
  • Ordets poäng i WordFeud: 25

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är påföljd synonymt med både konsekvens och sanktion, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet. Exempelvis är belöning en antonym till påföljd.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.