Synonymerna.se logotyp
 

Synonymer till sortera

Här nedanför hittar du samtliga sjutton synonymer till sortera fördelade på två ordgrupper.


Vad betyder sortera

Sett till sina synonymer betyder sortera ungefär ordna eller indela, men är även synonymt med exempelvis "systematisera" och "arkivera". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till sortera. Vår databas innehåller även fem exempelmeningar på hur ordet sortera kan användas i en mening, flera engelska översättningar samt information kring ordets popularitet på internet.


Exempelmeningar för sortera

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet sortera kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand.Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

 1. Det gick inte att filtrera sökningarna, eller att till exempel sortera sökresultaten utifrån uppladdningsdatum.  
 2. Database", vilket tillåter spelaren att söka och sortera videoklipp inuti databasen,, av vilka det finns 271 stycken.  
 3. Vi ser att studenterna har haft problem med se vad för typ av information de behöver sortera ut och inte, säger Sundhäll.  
 4. Om vi börjar sortera in människor i vilka som kan hävda mänskliga rättigheter och inte så hamnar man på ett sluttande plan.  
 5. Men utan att ännu veta orsaken till branden uppmanar ledningen för värmeverket invånarna att sortera sina sopor på rätt sätt.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.


Engelsk översättning av sortera

Här nedan hittar du engelska översättningar till ordet sortera.


Ordets popularitet på internet

Ett sätt att mäta hur populärt ett ord är när det gäller användande är att analysera hur ofta någon söker efter ordet "sortera" på internet, t.ex. genom en sökmotor såsom Google, Bing eller Yahoo. När det gäller ordet sortera förekommer det i genomsnitt ca. 2400 sökningar på ordet per månad på internet.


Närmeord till sortera

I vår databas över ord finns 7 ord som innehåller eller liknar sortera.


Mer information om sortera

Andra sätt att lära sig mer kring vad sortera betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av sortera är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om sortera

 • Antal bokstäver: 7
 • Antal vokaler: 3
 • Antal konsonanter: 4

Grundpoäng för sortera i olika ordspel

 • Ordets poäng i Alfapet: 8
 • Ordets poäng i Betapet: 8
 • Ordets poäng i WordFeud: 8

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är sortera synonymt med både ordna och indela, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.