Synonymerna.se logotyp
 

Synonymer till systematisera

Här nedanför hittar du samtliga sex synonymer till systematisera.


Vad betyder systematisera

Sett till sina synonymer betyder systematisera ungefär ordna eller indela, men är även synonymt med exempelvis "sortera" och "klassa". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till systematisera. Vår databas innehåller även tre exempelmeningar på hur ordet systematisera kan användas i en mening samt information kring ordets popularitet på internet.


Exempelmeningar för systematisera

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet systematisera kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand.Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

  1. I vetenskap och undervisning indelar man orden efter ordstam för att systematisera ordförrådet och rekonstruera språkutvecklingen från förhistorisk tid.  
  2. John Caius beskrev vattenhunden utförligare när han 1570 publicerade det första försöket att systematisera olika hundtyper, De Canibus Britannicis, översatt till engelska 1576 (Of Englishe Dogges).  
  3. Att systematisera kulturer genom skillnader i artefakter, normer eller symboler och deras system är relativt svårt, åtminstone om man vill göra det med hög reliabilitet och täcka större delar av jorden.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.


Ordets popularitet på internet

Ett sätt att mäta hur populärt ett ord är när det gäller användande är att analysera hur ofta någon söker efter ordet "systematisera" på internet, t.ex. genom en sökmotor såsom Google, Bing eller Yahoo. När det gäller ordet systematisera förekommer det i genomsnitt ca. 70 sökningar på ordet per månad på internet.


Mer information om systematisera

Andra sätt att lära sig mer kring vad systematisera betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av systematisera är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om systematisera

  • Antal bokstäver: 13
  • Antal vokaler: 6
  • Antal konsonanter: 7

Grundpoäng för systematisera i olika ordspel

  • Ordets poäng i Alfapet: 22
  • Ordets poäng i Betapet: 22
  • Ordets poäng i WordFeud: 21

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är systematisera synonymt med både ordna och indela, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.