Synonymerna.se logotyp
 

Synonymer till skilja

Här nedanför hittar du samtliga tjugoåtta synonymer till skilja.


Vad betyder skilja

Sett till sina synonymer betyder skilja ungefär separera eller splittra, men är även synonymt med exempelvis "dela" och "lösgöra". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till skilja. Vår databas innehåller även tre motsatsord, fem exempelmeningar på hur ordet skilja kan användas i en mening, flera engelska översättningar samt information kring ordets popularitet på internet.


Motsatsord till skilja

Här nedan hittar du motsatsord (antonymer) till skilja.

fästa, sätta fast, bifoga


Exempelmeningar för skilja

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet skilja kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand. Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

 1. Enligt Björn Olsen skulle ett utbrott i Thailand kunna skilja sig stort jämfört med utbrottet i Kina.  
 2. Även experten Daniel Nannskog vill skilja på att man utnyttjar dåligt försvarsspel och rena filmningar.  
 3. Kärnan i Menems ekonomiska politik var att skilja staten från ekonomin och låta marknadskrafterna råda.  
 4. Tidigare har män kunnat skilja sig från sina fruar utan deras vetskap, säger advokaten Somayya al-Hindi.  
 5. Ett sätt att dela upp dem, är att skilja mellan yttre tantra och inre tantra, och många fler sätt finns.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.


Engelsk översättning av skilja

Här nedan hittar du engelska översättningar till ordet skilja.


Ordets popularitet på internet

Ett sätt att mäta hur populärt ett ord är när det gäller användande är att analysera hur ofta någon söker efter ordet "skilja" på internet, t.ex. genom en sökmotor såsom Google, Bing eller Yahoo. När det gäller ordet skilja förekommer det i genomsnitt ca. 480 sökningar på ordet per månad på internet.


Närmeord till skilja

I vår databas över ord finns 6 ord som innehåller eller liknar skilja.


Mer information om skilja

Andra sätt att lära sig mer kring vad skilja betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av skilja är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om skilja

 • Antal bokstäver: 6
 • Antal vokaler: 2
 • Antal konsonanter: 4

Grundpoäng för skilja i olika ordspel

 • Ordets poäng i Alfapet: 15
 • Ordets poäng i Betapet: 16
 • Ordets poäng i WordFeud: 15

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är skilja synonymt med både separera och splittra, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet. Exempelvis är fästa en antonym till skilja.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.