Synonymerna.se logotyp
 

Synonymer till indela

Här nedanför hittar du samtliga sex synonymer till indela.


Vad betyder indela

Sett till sina synonymer betyder indela ungefär klassificera eller gruppera, men är även synonymt med exempelvis "ordna" och "sortera". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till indela. Vår databas innehåller även fem exempelmeningar på hur ordet indela kan användas i en mening, en engelsk översättning samt information kring ordets popularitet på internet.


Exempelmeningar för indela

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet indela kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand.Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

 1. Nästa steg i utvecklingen var att indela kretsloppet i fyra faser, med ensamt gult mellan rött och grönt.  
 2. Dessa gator var relativt raka för att göra stadens struktur överskådlig och för att indela staden i en klar uppbyggnad.  
 3. Kungen beordrade senare Gyllenkrok att indela infanteriet i fyra kolonner och ansvara för dess gruppering inför den kommande drabbningen.  
 4. Användandet av en sådan så kallad gnomon var det första verktyget man mätte tiden med, och med vars hjälp man mer exakt kunde indela den ljusa delen av dygnet.  
 5. Kännetecknande för det medeltida skolsystemet var att indela skolformerna efter stånd, vilket också innebar att skolorna specialiserades efter elevernas behov av kunskaper.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.


Engelsk översättning av indela

Här nedan hittar du den engelska översättningen av ordet indela.


Ordets popularitet på internet

Ett sätt att mäta hur populärt ett ord är när det gäller användande är att analysera hur ofta någon söker efter ordet "indela" på internet, t.ex. genom en sökmotor såsom Google, Bing eller Yahoo. När det gäller ordet indela förekommer det i genomsnitt ca. 50 sökningar på ordet per månad på internet.


Närmeord till indela

I vår databas över ord finns 6 ord som innehåller eller liknar indela.


Mer information om indela

Andra sätt att lära sig mer kring vad indela betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av indela är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om indela

 • Antal bokstäver: 6
 • Antal vokaler: 3
 • Antal konsonanter: 3

Grundpoäng för indela i olika ordspel

 • Ordets poäng i Alfapet: 6
 • Ordets poäng i Betapet: 9
 • Ordets poäng i WordFeud: 7

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är indela synonymt med både klassificera och gruppera, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.