Synonymerna.se logotyp
 

Synonymer till ordna

Här nedanför hittar du samtliga åttiotvå synonymer till ordna.


Vad betyder ordna

Sett till sina synonymer betyder ordna ungefär fixa eller strukturera, men är även synonymt med exempelvis "arrangera" och "system". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till ordna. Vår databas innehåller även fem exempelmeningar på hur ordet ordna kan användas i en mening, en engelsk översättning samt information kring ordets popularitet på internet.


Exempelmeningar för ordna

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet ordna kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand.Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

 1. Dels handlar det om att ordna så att butiker kan erbjuda kunderna att betala med företagets egna app.  
 2. Man vill även ordna så att utländska studenter och unga ska kunna arbeta och studera i Storbritannien.  
 3. Ärligt talat har det inte blivit lättare av det här, men vi ska gå vidare och ordna det, säger Johnson.  
 4. Den skulle, via en frispark, ordna straff för Ukraina och han steppade sedan själv fram för att ta den.  
 5. Man vill även ordna så att utländska studenter och unga ska kunna arbeta och studera i Storbritannien. .  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.


Engelsk översättning av ordna

Här nedan hittar du den engelska översättningen av ordet ordna.


Ordets popularitet på internet

Ett sätt att mäta hur populärt ett ord är när det gäller användande är att analysera hur ofta någon söker efter ordet "ordna" på internet, t.ex. genom en sökmotor såsom Google, Bing eller Yahoo. När det gäller ordet ordna förekommer det i genomsnitt ca. 1000 sökningar på ordet per månad på internet.


Närmeord till ordna

I vår databas över ord finns 6 ord som innehåller eller liknar ordna.


Mer information om ordna

Andra sätt att lära sig mer kring vad ordna betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av ordna är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om ordna

 • Antal bokstäver: 5
 • Antal vokaler: 2
 • Antal konsonanter: 3

Grundpoäng för ordna i olika ordspel

 • Ordets poäng i Alfapet: 6
 • Ordets poäng i Betapet: 7
 • Ordets poäng i WordFeud: 6

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är ordna synonymt med både fixa och strukturera, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.