Synonymerna.se logotyp
 

Synonymer till särskilja

Här nedanför hittar du samtliga sexton synonymer till särskilja.


Vad betyder särskilja

Sett till sina synonymer betyder särskilja ungefär separera eller avskilja, men är även synonymt med exempelvis "dela upp" och "differentiera". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till särskilja. Vår databas innehåller även fem exempelmeningar på hur ordet särskilja kan användas i en mening samt flera engelska översättningar.


Exempelmeningar för särskilja

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet särskilja kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand. Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

 1. Det var för att särskilja torpet från det torp som samma år hade uppförts och som fick namnet Lilla Bäckaskog.  
 2. Inom teater, film och TV används basröster ibland som ett sätt att särskilja en rollfigurs personliga egenskaper.  
 3. Trots detta är ungfåglarna under denna period nästan omöjliga att särskilja från adulta vid observationer i fält.  
 4. Amerikansk trädkrypare har aldrig observerats i Europa, men en sådan i Europa om hösten skulle vara mycket svår att särskilja.  
 5. Men längre skönlitterära verk och fiktiva biografier började särskilja sig från andra former i England under restaurationseran.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.


Engelsk översättning av särskilja

Här nedan hittar du engelska översättningar till ordet särskilja.


Närmeord till särskilja

I vår databas över ord finns 8 ord som innehåller eller liknar särskilja.


Mer information om särskilja

Andra sätt att lära sig mer kring vad särskilja betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av särskilja är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om särskilja

 • Antal bokstäver: 9
 • Antal vokaler: 3
 • Antal konsonanter: 6

Grundpoäng för särskilja i olika ordspel

 • Ordets poäng i Alfapet: 21
 • Ordets poäng i Betapet: 22
 • Ordets poäng i WordFeud: 21

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är särskilja synonymt med både separera och avskilja, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.