Synonymerna.se logotyp
 

Synonymer till dela in

Här nedanför hittar du samtliga fem synonymer till dela in.


Vad betyder dela in

Sett till sina synonymer betyder dela in ungefär dela upp eller gradera, men är även synonymt med exempelvis "kategorisera" och "klassificera". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till dela in. Vår databas innehåller även fem exempelmeningar på hur ordet dela in kan användas i en mening.


Exempelmeningar för dela in

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet dela in kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand.Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

  1. Ett annat vanligt sätt att dela in de termodynamiska storheterna är i intensiva och extensiva storheter.  
  2. I stora drag kan man dela in betydelserna i två olika grupperingar den lingvistiska eller den politiska.  
  3. Beroende på mikrosystemens egenskaper brukar man dela in ensembler i mikrokanoniska, kanoniska och storkanoniska.  
  4. Det var Hans Roslings livsverk att få människor att förstå nyanserna, att inte dela in världen i fattiga och rika.  
  5. Man kan dela in konstfiber i fyra olika kategorier, regenatfibrer, cellulosaacetafibrer, syntetfibrer, samt oorganiska fibrer.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.


Närmeord till dela in

I vår databas över ord finns 11 ord som innehåller eller liknar dela in. Här kommer de tio första.


Mer information om dela in

Andra sätt att lära sig mer kring vad dela in betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av dela in är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om dela in

  • Antal bokstäver: 6
  • Antal vokaler: 3
  • Antal konsonanter: 3

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är dela in synonymt med både dela upp och gradera, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.