Synonymerna.se logotyp
 

Synonymer till avskilja

Här nedanför hittar du samtliga nitton synonymer till avskilja fördelade på tre ordgrupper.


Vad betyder avskilja

Sett till sina synonymer betyder avskilja ungefär dela eller separera, men är även synonymt med exempelvis "sära" och "skilja". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till avskilja. Vår databas innehåller även åtta motsatsord, två exempelmeningar på hur ordet avskilja kan användas i en mening, flera engelska översättningar samt information kring ordets popularitet på internet.


Motsatsord till avskilja

Här nedan hittar du motsatsord (antonymer) till avskilja.

fästa, sätta fast, bifoga, förena, föra samman, samla, samverka, ena


Exempelmeningar för avskilja

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet avskilja kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand. Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

  1. Det är också från och med denna tid som lakotasiouxerna i sitt levnadssätt tydligt börjar avskilja sig från övriga grupper och blir prärieindianer.  
  2. Burr rannsakades för högförräderi 1807, då president Jefferson anklagade honom för att ha velat avskilja de västra delarna av USA till ett eget land (den så kallade Burr-konspirationen).  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.


Engelsk översättning av avskilja

Här nedan hittar du engelska översättningar till ordet avskilja.


Ordets popularitet på internet

Ett sätt att mäta hur populärt ett ord är när det gäller användande är att analysera hur ofta någon söker efter ordet "avskilja" på internet, t.ex. genom en sökmotor såsom Google, Bing eller Yahoo. När det gäller ordet avskilja förekommer det i genomsnitt ca. 320 sökningar på ordet per månad på internet.


Närmeord till avskilja

I vår databas över ord finns 3 ord som innehåller eller liknar avskilja.


Mer information om avskilja

Andra sätt att lära sig mer kring vad avskilja betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av avskilja är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om avskilja

  • Antal bokstäver: 8
  • Antal vokaler: 3
  • Antal konsonanter: 5

Grundpoäng för avskilja i olika ordspel

  • Ordets poäng i Alfapet: 20
  • Ordets poäng i Betapet: 20
  • Ordets poäng i WordFeud: 19

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är avskilja synonymt med både dela och separera, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet. Exempelvis är fästa en antonym till avskilja.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.