Synonymerna.se logotyp
 

Synonymer till simpel

Här nedanför hittar du samtliga arton synonymer till simpel fördelade på två ordgrupper.


Vad betyder simpel

Sett till sina synonymer betyder simpel ungefär enkel eller alldaglig, men är även synonymt med exempelvis "trivial" och "osofistikerad". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till simpel. Vår databas innehåller även tre böjningar av simpel, fem exempelmeningar på hur ordet simpel kan användas i en mening samt flera engelska översättningar.


Böjningar av simpel

Här nedan hittar du olika grammatiska böjningar av ordet simpel.


Exempelmeningar för simpel

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet simpel kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand. Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

 1. Det här är en smart, strategisk, stålbarriär som det går att se igenom, inte bara en simpel mur, sade han.  
 2. Till och med Erik Johanssons egen brorsdotter Birgitta Kristiernsdotter karakteriserade denne som ”en simpel och enfaldig man”.  
 3. Lennox har beskrivit låten som simpel; till Dusted Magazine sade han: "det känns som jag har skrivit den låten 100 000 gånger i olika former.  
 4. Lowell saknade planer på omgifte men förlovade sig 1857, till sina vänners förvåning, med Frances Dunlap (som av många beskrevs som simpel och oattraktiv).  
 5. Exempelvis fick en ung greve Oxenstierna, sonsons son till Axel Oxenstierna och den siste av rikskanslerns ättlingar, trots sin höga börd inleda sin militära karriär som simpel ryttare.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.


Engelsk översättning av simpel

Här nedan hittar du engelska översättningar till ordet simpel.


Närmeord till simpel

I vår databas över ord finns 1 ord som innehåller eller liknar simpel.


Mer information om simpel

Andra sätt att lära sig mer kring vad simpel betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av simpel är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om simpel

 • Antal bokstäver: 6
 • Antal vokaler: 2
 • Antal konsonanter: 4

Grundpoäng för simpel i olika ordspel

 • Ordets poäng i Alfapet: 10
 • Ordets poäng i Betapet: 12
 • Ordets poäng i WordFeud: 12

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är simpel synonymt med både enkel och alldaglig, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.