Synonymerna.se logotyp
 

Synonymer till uppenbart

Här nedanför hittar du samtliga nio synonymer till uppenbart.


Vad betyder uppenbart

Sett till sina synonymer betyder uppenbart ungefär glasklart eller entydigt, men är även synonymt med exempelvis "evident" och "flagrant". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till uppenbart. Vår databas innehåller även fem exempelmeningar på hur ordet uppenbart kan användas i en mening, en engelsk översättning samt information kring ordets popularitet på internet.


Exempelmeningar för uppenbart

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet uppenbart kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand.Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

 1. Behovet av mer och ett starkare europeiskt försvar är mer uppenbart än någonsin förut, säger Borrell.  
 2. Detta är en uppenbart sexistisk sed, säger Luisa Rizzitelli, ordförande för Assist, ett av förbunden.  
 3. I många fall har misslyckandena förvärrats av uppenbart felaktig respons till den utsatta personen.”.  
 4. Det är uppenbart att bolagen behöver ta ett större ansvar, säger Daniel Helldén i ett pressmeddelande.  
 5. Den nordkoreanska regimen är inte nöjd med vad USA har kunnat erbjuda hittills, det är helt uppenbart.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.


Engelsk översättning av uppenbart

Här nedan hittar du den engelska översättningen av ordet uppenbart.


Ordets popularitet på internet

Ett sätt att mäta hur populärt ett ord är när det gäller användande är att analysera hur ofta någon söker efter ordet "uppenbart" på internet, t.ex. genom en sökmotor såsom Google, Bing eller Yahoo. När det gäller ordet uppenbart förekommer det i genomsnitt ca. 170 sökningar på ordet per månad på internet.


Närmeord till uppenbart

I vår databas över ord finns 3 ord som innehåller eller liknar uppenbart.


Mer information om uppenbart

Andra sätt att lära sig mer kring vad uppenbart betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av uppenbart är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om uppenbart

 • Antal bokstäver: 9
 • Antal vokaler: 3
 • Antal konsonanter: 6

Grundpoäng för uppenbart i olika ordspel

 • Ordets poäng i Alfapet: 18
 • Ordets poäng i Betapet: 19
 • Ordets poäng i WordFeud: 20

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är uppenbart synonymt med både glasklart och entydigt, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.