Synonymerna.se logotyp
 

Synonymer till tarvlig

Här nedanför hittar du samtliga fjorton synonymer till tarvlig.


Vad betyder tarvlig

När någon beter sig dåligt eller fult, tarvligt.


Sett till sina synonymer betyder tarvlig ungefär nedrig eller taskig, men är även synonymt med exempelvis "lumpen" och "kymig". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till tarvlig. Vår databas innehåller även tre motsatsord, tre böjningar av tarvlig samt flera engelska översättningar.

Texten uppdaterades senast 2016-04-09


Böjningar av tarvlig

Här nedan hittar du olika grammatiska böjningar av ordet tarvlig.


Motsatsord till tarvlig

Här nedan hittar du motsatsord (antonymer) till tarvlig.

dyrbar, dyr, värdefull


Engelsk översättning av tarvlig

Här nedan hittar du engelska översättningar till ordet tarvlig.


Mer information om tarvlig

Andra sätt att lära sig mer kring vad tarvlig betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av tarvlig är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om tarvlig

  • Antal bokstäver: 7
  • Antal vokaler: 2
  • Antal konsonanter: 5

Grundpoäng för tarvlig i olika ordspel

  • Ordets poäng i Alfapet: 11
  • Ordets poäng i Betapet: 12
  • Ordets poäng i WordFeud: 11

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är tarvlig synonymt med både nedrig och taskig, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet. Exempelvis är dyrbar en antonym till tarvlig.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.