Synonymerna.se logotyp
 

Synonymer till hårdhudad

Här nedanför hittar du samtliga åtta synonymer till hårdhudad.


Vad betyder hårdhudad

Sett till sina synonymer betyder hårdhudad ungefär tålig eller tuff, men är även synonymt med exempelvis "råbarkad" och "benhård". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till hårdhudad. Vår databas innehåller även två exempelmeningar på hur ordet hårdhudad kan användas i en mening.


Exempelmeningar för hårdhudad

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet hårdhudad kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand.Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

  1. Efter tretton år som kansler har Merkel blivit en hårdhudad veteran som överlevt många stora kriser och bakslag.  
  2. Gång efter annan har det visat sig att han är väldigt hårdhudad när det gäller den här typen av kritik, säger Fredrik Uggla, professor i Latinamerikastudier vid Stockholms universitet.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.


Mer information om hårdhudad

Andra sätt att lära sig mer kring vad hårdhudad betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av hårdhudad är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om hårdhudad

  • Antal bokstäver: 9
  • Antal vokaler: 3
  • Antal konsonanter: 6

Grundpoäng för hårdhudad i olika ordspel

  • Ordets poäng i Alfapet: 18
  • Ordets poäng i Betapet: 22
  • Ordets poäng i WordFeud: 19

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är hårdhudad synonymt med både tålig och tuff, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.