Synonymerna.se logotyp
 

Synonymer till brutal

Här nedanför hittar du samtliga elva synonymer till brutal.


Vad betyder brutal

Sett till sina synonymer betyder brutal ungefär våldsam eller råbarkad, men är även synonymt med exempelvis "barbarisk" och "grym". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till brutal. Vår databas innehåller även tre böjningar av brutal, fem exempelmeningar på hur ordet brutal kan användas i en mening, en engelsk översättning samt information kring ordets popularitet på internet.


Böjningar av brutal

Här nedan hittar du olika grammatiska böjningar av ordet brutal.


Exempelmeningar för brutal

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet brutal kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand. Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

 1. USA:s president, Donald Trump, säger att Warmbier behandlades vidrigt och att Nordkorea är en brutal regim.  
 2. Det var en brutal våldtäkt där förövarna turades om att förgripa sig på kvinnan, bland annat med ett tillhygge.  
 3. Läraren Samuel Paty, 47, offer för en brutal terrorattack på fredagen, älskade sitt jobb och hade ett eget barn.  
 4. Förra året uppgick antalet gripna till 15 personer och festivalens självbild skakades av en brutal gruppvåldtäkt.  
 5. SVT Nyheter har träffat en av de unga belarusierna som nu har kommit till insikt om att de lever i en brutal polisstat.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.


Engelsk översättning av brutal

Här nedan hittar du den engelska översättningen av ordet brutal.


Ordets popularitet på internet

Ett sätt att mäta hur populärt ett ord är när det gäller användande är att analysera hur ofta någon söker efter ordet "brutal" på internet, t.ex. genom en sökmotor såsom Google, Bing eller Yahoo. När det gäller ordet brutal förekommer det i genomsnitt ca. 880 sökningar på ordet per månad på internet.


Närmeord till brutal

I vår databas över ord finns 3 ord som innehåller eller liknar brutal.


Mer information om brutal

Andra sätt att lära sig mer kring vad brutal betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av brutal är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om brutal

 • Antal bokstäver: 6
 • Antal vokaler: 2
 • Antal konsonanter: 4

Grundpoäng för brutal i olika ordspel

 • Ordets poäng i Alfapet: 11
 • Ordets poäng i Betapet: 13
 • Ordets poäng i WordFeud: 12

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är brutal synonymt med både våldsam och råbarkad, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.