Synonymerna.se logotyp
 

Synonymer till blodtörstig

Här nedanför hittar du samtliga sju synonymer till blodtörstig.


Vad betyder blodtörstig

Sett till sina synonymer betyder blodtörstig ungefär grym eller mordisk, men är även synonymt med exempelvis "rå" och "rasande". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till blodtörstig. Vår databas innehåller även tre böjningar av blodtörstig, tre exempelmeningar på hur ordet blodtörstig kan användas i en mening samt en engelsk översättning.


Böjningar av blodtörstig

Här nedan hittar du olika grammatiska böjningar av ordet blodtörstig.


Exempelmeningar för blodtörstig

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet blodtörstig kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand.Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

  1. Han blev nu en måltavla i den antisvenska propagandan och blev ryktad som en blodtörstig mordbrännare.  
  2. Ur en kritisk synvinkel kan det argumenteras att Nitobe förskönar vad som i grunden var en blodtörstig riktlinje att leva för.  
  3. I den vittspridda och berömda Foxe's Book of Martyrs, utgiven av John Foxe år 1562, fem år efter Marias död, utmålas den avlidna drottningen som en ondskefull och blodtörstig tyrann.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.


Engelsk översättning av blodtörstig

Här nedan hittar du den engelska översättningen av ordet blodtörstig.


Närmeord till blodtörstig

I vår databas över ord finns 1 ord som innehåller eller liknar blodtörstig.


Mer information om blodtörstig

Andra sätt att lära sig mer kring vad blodtörstig betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av blodtörstig är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om blodtörstig

  • Antal bokstäver: 11
  • Antal vokaler: 3
  • Antal konsonanter: 8

Grundpoäng för blodtörstig i olika ordspel

  • Ordets poäng i Alfapet: 19
  • Ordets poäng i Betapet: 22
  • Ordets poäng i WordFeud: 19

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är blodtörstig synonymt med både grym och mordisk, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.