Synonymerna.se logotyp
 

Synonymer till helt och hållet

Här nedanför hittar du samtliga tjugoen synonymer till helt och hållet.


Vad betyder helt och hållet

Sett till sina synonymer betyder helt och hållet ungefär absolut eller alldeles, men är även synonymt med exempelvis "bara" och "blott". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till helt och hållet. Vår databas innehåller även fem exempelmeningar på hur ordet helt och hållet kan användas i en mening.


Exempelmeningar för helt och hållet

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet helt och hållet kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand. Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

  1. Intrigen är helt och hållet Shakespeares egen, inte minst sammanvävningen av fyra olika intrigtrådar.  
  2. I Frankrike har vi över 50 procent av väljarkåren som helt och hållet vägrar rösta på Nationella fronten.  
  3. För oss i Storbritannien innebär det en riktig brexit och att vi lämnar EU helt och hållet den 31 oktober.  
  4. Shinjin uppstår dock inte genom utövarens egna handlingar, utan anses helt och hållet komma från Amitabha.  
  5. Verksamheten vid de första metallindustrierna i lappmarken var helt och hållet beroende av samisk medverkan.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.


Mer information om helt och hållet

Andra sätt att lära sig mer kring vad helt och hållet betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av helt och hållet är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om helt och hållet

  • Antal bokstäver: 13
  • Antal vokaler: 4
  • Antal konsonanter: 9

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är helt och hållet synonymt med både absolut och alldeles, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.