Synonymerna.se logotyp
 

Synonymer till bara

Här nedanför hittar du samtliga tjugo synonymer till bara.


Vad betyder bara

Sett till sina synonymer betyder bara ungefär endast eller enbart, men är även synonymt med exempelvis "blott" och "enkom". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till bara. Vår databas innehåller även fem exempelmeningar på hur ordet bara kan användas i en mening, en engelsk översättning samt information kring ordets popularitet på internet.


Exempelmeningar för bara

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet bara kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand. Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

 1. Ernest vägrar att låta Maria gå in i hans rum och kommer bara prata med henne genom sin stängda dörr.  
 2. Man behöver bara kunna hantera vinkelkap och så finns det oseriösa uppköpare som köper stora partier.  
 3. Under miljarder år har många kratrar nötts bort, varför bara de största eller de senaste numera syns.  
 4. Vi kan inte tillåta alla som vill komma hit att göra det, det är bara så enkelt, säger Jeff Sessions.  
 5. Vi har bara sett början av den här krisen, säger Ulrika Modéer, assisterande generalsekreterare i FN.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.


Engelsk översättning av bara

Här nedan hittar du den engelska översättningen av ordet bara.


Ordets popularitet på internet

Ett sätt att mäta hur populärt ett ord är när det gäller användande är att analysera hur ofta någon söker efter ordet "bara" på internet, t.ex. genom en sökmotor såsom Google, Bing eller Yahoo. När det gäller ordet bara förekommer det i genomsnitt ca. 2900 sökningar på ordet per månad på internet.


Närmeord till bara

I vår databas över ord finns 4 ord som innehåller eller liknar bara.


Mer information om bara

Andra sätt att lära sig mer kring vad bara betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av bara är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om bara

 • Antal bokstäver: 4
 • Antal vokaler: 2
 • Antal konsonanter: 2

Grundpoäng för bara i olika ordspel

 • Ordets poäng i Alfapet: 7
 • Ordets poäng i Betapet: 7
 • Ordets poäng i WordFeud: 6

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är bara synonymt med både endast och enbart, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.