Synonymerna.se logotyp

Synonymer till mycket

Synonymer till mycket

Engelsk översättning av mycket

  • (icke-neutrala former något högtidliga) much

Närmeord till mycket

Ord som innehåller eller liknar mycket: behandla någon mycket försiktigt, bli mycket exalterad, det är mycket bråttom, duka fram mycket mat, en mycket elak person, en mycket obetydlig mängd, fingersmycke, för mycket, ha mycket på gång, halssmycke, hängsmycke, har mycket av något, inte mycket

Mer information om mycket

Vi har totalt 10 synonymer till mycket, men tyvärr inte några antonymer, registrerade i vår databas över synonymer och antonymer (motsatsord). Det finns en engelsk översättning inlagd för mycket, men vi har tyvärr inte fått in några exempelmeningar ännu.

Data om ordet mycket

  • Antal bokstäver: 6
  • Antal vokaler: 2
  • Antal konsonanter: 4

Grundpoäng för ordet mycket i olika ordspel

  • Ordets poäng i Alfapet: 24
  • Ordets poäng i Betapet: 23
  • Ordets poäng i WordFeud: 23

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är mycket synonymt med både avsevärt samt innerligt, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss.

/Stefan (ansvarig för Synonymerna.se)