Synonymerna.se logotyp

Synonymer till mycket

 

Synonymer till mycket

Engelsk översättning av mycket

  • (icke-neutrala former något högtidliga) much

Sökvolym på internet för mycket

Sökvolymen för mycket är ca. 880 antal sök per månad. Detta betyder att det varje månad i genomsnitt 880 gånger händer att någon gör en sökning efter ordet/frasen på internet (i en sökmotor, t.ex. Google, Bing, osv.).

Mer information om mycket

Vi har totalt tio synonymer till mycket, men tyvärr inte några antonymer (motsatsord), registrerade i vår databas över synonymer och antonymer. Det finns en engelsk översättning inlagd för mycket, men vi har tyvärr inte fått in några exempelmeningar ännu.

Andra sätt att lära sig mer kring vad mycket betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till mycket. Exempelvis kan man söka efter andra ord för mycket samt även hur man stavar till mycket. Andra sätt kan vara att söka efter definitionen av mycket eller en mer djupgående förklaring av mycket egentligen betyder och innebär. Ett annat sätt som man även kan utnyttja för att hitta synonymer till mycket är att leta efter antonymer till mycket, för att sedan göra eftersökningar på dessa antonymers synonymord.

Data om mycket

  • Antal bokstäver: 6
  • Antal vokaler: 2
  • Antal konsonanter: 4

Grundpoäng för mycket i olika ordspel

  • Ordets poäng i Alfapet: 24
  • Ordets poäng i Betapet: 23
  • Ordets poäng i WordFeud: 23

Närmeord till mycket

Ord som innehåller eller liknar mycket: alltför mycket, arbeta mycket hårt, behandla någon mycket försiktigt, bli mycket arg, bli mycket exalterad, bli mycket förvånad, det är mycket bråttom, det regnar väldigt mycket, dricka för mycket alkohol, dricker mycket alkohol, duka fram mycket mat, en mycket elak person, en mycket obetydlig mängd, enklare smycken, festa mycket, fingersmycke, för mycket, för mycket av det goda, för mycket länge sedan, grön smyckesten


Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är mycket synonymt med både avsevärt och innerligt, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.

/Stefan (ansvarig för Synonymerna.se)