Synonymerna.se logotyp
 

Synonymer till avta

Här nedanför hittar du samtliga fyrtio synonymer till avta.


Vad betyder avta

Sett till sina synonymer betyder avta ungefär mojna eller falna, men är även synonymt med exempelvis "minska" och "sina". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till avta. Vår databas innehåller även sex motsatsord, fem exempelmeningar på hur ordet avta kan användas i en mening, flera engelska översättningar samt information kring ordets popularitet på internet.


Motsatsord till avta

Här nedan hittar du motsatsord (antonymer) till avta.

ökning, utökning, höjning, förhöjning, öka, stiga


Exempelmeningar för avta

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet avta kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand. Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

 1. På sina håll har regnet som bland annat orsakat översvämningar i 50-60 fastigheter i Öregrund börjat avta.  
 2. Pressen på Nordkorea kommer inte att avta förrän landet lägger ned sin utveckling av kärnvapen, säger han.  
 3. Bedrägeribrotten i länet tycks inte avta och bedragare kommer fortfarande över pengar med hjälp av bank-id.  
 4. Om Irma fortsätter i riktningen som prognosen visar kommer den att avta och dö ut på tisdagsmorgonen lokal tid.  
 5. Jublet ville inte avta när statsministern dök upp på valvakan när röstsiffrorna tydligt såg ut att gå hennes väg.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.


Engelsk översättning av avta

Här nedan hittar du engelska översättningar till ordet avta.


Ordets popularitet på internet

Ett sätt att mäta hur populärt ett ord är när det gäller användande är att analysera hur ofta någon söker efter ordet "avta" på internet, t.ex. genom en sökmotor såsom Google, Bing eller Yahoo. När det gäller ordet avta förekommer det i genomsnitt ca. 590 sökningar på ordet per månad på internet.


Mer information om avta

Andra sätt att lära sig mer kring vad avta betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av avta är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om avta

 • Antal bokstäver: 4
 • Antal vokaler: 2
 • Antal konsonanter: 2

Grundpoäng för avta i olika ordspel

 • Ordets poäng i Alfapet: 7
 • Ordets poäng i Betapet: 6
 • Ordets poäng i WordFeud: 6

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är avta synonymt med både mojna och falna, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet. Exempelvis är ökning en antonym till avta.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.