Synonymerna.se logotyp
 

Synonymer till endast

Här nedanför hittar du samtliga elva synonymer till endast.


Vad betyder endast

Sett till sina synonymer betyder endast ungefär bara eller blott, men är även synonymt med exempelvis "enbart" och "uteslutande". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till endast. Vår databas innehåller även fem exempelmeningar på hur ordet endast kan användas i en mening, en engelsk översättning samt information kring ordets popularitet på internet.


Exempelmeningar för endast

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet endast kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand. Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

 1. Därefter återstod endast 165 000 tyskar i Tjeckoslovakien, jämfört med över två miljoner före kriget.  
 2. Vid tidpunkten då Saarinen gjorde dessa planer fanns det endast 190 bilar registrerade i Helsingfors.  
 3. Medan bark innehåller mellan 35 och 65 procent vatten, innehåller nytagen näver endast 15 20 procent.  
 4. Han säger att kriteriet för att få ta del av belöningen är endast att Anne-Elisabeth Hagen återfinns.  
 5. Funktionen användes endast en gång då Trump hade ordet, varför mikrofonen stängdes av är dock oklart.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.


Engelsk översättning av endast

Här nedan hittar du den engelska översättningen av ordet endast.


Ordets popularitet på internet

Ett sätt att mäta hur populärt ett ord är när det gäller användande är att analysera hur ofta någon söker efter ordet "endast" på internet, t.ex. genom en sökmotor såsom Google, Bing eller Yahoo. När det gäller ordet endast förekommer det i genomsnitt ca. 880 sökningar på ordet per månad på internet.


Närmeord till endast

I vår databas över ord finns 4 ord som innehåller eller liknar endast.


Mer information om endast

Andra sätt att lära sig mer kring vad endast betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av endast är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om endast

 • Antal bokstäver: 6
 • Antal vokaler: 2
 • Antal konsonanter: 4

Grundpoäng för endast i olika ordspel

 • Ordets poäng i Alfapet: 6
 • Ordets poäng i Betapet: 7
 • Ordets poäng i WordFeud: 6

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är endast synonymt med både bara och blott, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.