Synonymerna.se logotyp

Synonymer till försvar

 

Synonymer till försvar

Engelsk översättning av försvar

  • defence

Sökvolym på internet för försvar

Sökvolymen för försvar är ca. 480 antal sök per månad. Detta betyder att det varje månad i genomsnitt 480 gånger händer att någon gör en sökning efter ordet/frasen på internet (i en sökmotor, t.ex. Google, Bing, osv.).

Mer information om försvar

Vi har totalt fem synonymer till försvar, men tyvärr inte några antonymer (motsatsord), registrerade i vår databas över synonymer och antonymer. Det finns en engelsk översättning inlagd för försvar, men vi har tyvärr inte fått in några exempelmeningar ännu.

Andra sätt att lära sig mer kring vad försvar betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till försvar. Exempelvis kan man söka efter andra ord för försvar samt även hur man stavar till försvar. Andra sätt kan vara att söka efter definitionen av försvar eller en mer djupgående förklaring av försvar egentligen betyder och innebär. Ett annat sätt som man även kan utnyttja för att hitta synonymer till försvar är att leta efter antonymer till försvar, för att sedan göra eftersökningar på dessa antonymers synonymord.

Data om försvar

  • Antal bokstäver: 7
  • Antal vokaler: 2
  • Antal konsonanter: 5

Grundpoäng för försvar i olika ordspel

  • Ordets poäng i Alfapet: 16
  • Ordets poäng i Betapet: 15
  • Ordets poäng i WordFeud: 14

Närmeord till försvar

Ord som innehåller eller liknar försvar: att vara försvagad, be någon att försvinna, försvaga, försvaga färg, försvagad, försvagad funktion, försvagades, försvagas, försvagning, försvann, försvar av doktorsavhandling, försvara


Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är försvar synonymt med både gard och värn, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.

/Stefan (ansvarig för Synonymerna.se)