Synonymerna.se logotyp
 

Synonymer till försvarstillstånd

Här nedanför hittar du samtliga tre synonymer till försvarstillstånd.


Vad betyder försvarstillstånd

Sett till sina synonymer betyder försvarstillstånd ungefär defensiv eller försvar, men är även synonymt med exempelvis "försvarsställning". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till försvarstillstånd. Vår databas innehåller även två exempelmeningar på hur ordet försvarstillstånd kan användas i en mening.


Exempelmeningar för försvarstillstånd

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet försvarstillstånd kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand. Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

  1. Enligt generalorder den 29 augusti 1939 befalldes att Älvsborgs fästning skulle sättas i försvarstillstånd.  
  2. Officerarna ansåg samtliga att det dokument som de skrev under på Karlsten, bara var en redogörelse över fästningens försvarstillstånd.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.


Mer information om försvarstillstånd

Andra sätt att lära sig mer kring vad försvarstillstånd betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av försvarstillstånd är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om försvarstillstånd

  • Antal bokstäver: 17
  • Antal vokaler: 4
  • Antal konsonanter: 13

Grundpoäng för försvarstillstånd i olika ordspel

  • Ordets poäng i Alfapet: 29
  • Ordets poäng i Betapet: 32
  • Ordets poäng i WordFeud: 29

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är försvarstillstånd synonymt med både defensiv och försvar, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.