Synonymerna.se logotyp
 

Synonymer till hjälp

Här nedanför hittar du samtliga trettiosex synonymer till hjälp fördelade på tre ordgrupper.


Vad betyder hjälp

Sett till sina synonymer betyder hjälp ungefär assistans eller stöd, men är även synonymt med exempelvis "bistånd" och "handräckning". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till hjälp. Vår databas innehåller även tre böjningar av hjälp, fem exempelmeningar på hur ordet hjälp kan användas i en mening, flera engelska översättningar samt information kring ordets popularitet på internet.


Böjningar av hjälp

Här nedan hittar du olika grammatiska böjningar av ordet hjälp.


Exempelmeningar för hjälp

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet hjälp kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand. Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

 1. Vi har vädjat om hjälp att kunna hålla de här människorna och hjälp till ha rättegångar flera gånger.  
 2. Med hjälp av små titanplattor och skruvar satte kirurgerna ihop allt som var trasigt i Maris ansikte.  
 3. Tingsrätten lyfter att åklagaren med hjälp av encrochatbevisning kunnat bevisa stora delar av åtalet.  
 4. Exempelvis att familjerna får gå fria i samhället, men övervakas, till exempel med hjälp av fotbojor.  
 5. Två barn dog ombord på båten, och tio vuxna män saknas efter att de försökt simma för att söka hjälp.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.


Engelsk översättning av hjälp

Här nedan hittar du engelska översättningar till ordet hjälp.


Ordets popularitet på internet

Ett sätt att mäta hur populärt ett ord är när det gäller användande är att analysera hur ofta någon söker efter ordet "hjälp" på internet, t.ex. genom en sökmotor såsom Google, Bing eller Yahoo. När det gäller ordet hjälp förekommer det i genomsnitt ca. 4400 sökningar på ordet per månad på internet.


Närmeord till hjälp

I vår databas över ord finns 9 ord som innehåller eller liknar hjälp.


Mer information om hjälp

Andra sätt att lära sig mer kring vad hjälp betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av hjälp är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om hjälp

 • Antal bokstäver: 5
 • Antal vokaler: 1
 • Antal konsonanter: 4

Grundpoäng för hjälp i olika ordspel

 • Ordets poäng i Alfapet: 19
 • Ordets poäng i Betapet: 19
 • Ordets poäng i WordFeud: 20

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är hjälp synonymt med både assistans och stöd, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.