Synonymerna.se logotyp
 

Synonymer till försvarsställning

Här nedanför hittar du samtliga sju synonymer till försvarsställning.


Vad betyder försvarsställning

Sett till sina synonymer betyder försvarsställning ungefär gard eller defensiv, men är även synonymt med exempelvis "försvar" och "försvarstillstånd". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till försvarsställning. Vår databas innehåller även två exempelmeningar på hur ordet försvarsställning kan användas i en mening.


Exempelmeningar för försvarsställning

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet försvarsställning kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand. Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

  1. Kaiser-klassens slagskepp Kaiser, Kaiserin och Prinzregent Luitpold påbörjade försvarsställning utanför Wilhelmshavens slussar.  
  2. På morgonen den 20 december gick danskarna i försvarsställning vid Wakenstädt tre kilometer söder om Gadebusch i väntan på svenskarnas anfall, och under tiden anlände Fleming med sina sachsiska förstärkningar.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.


Närmeord till försvarsställning

I vår databas över ord finns 1 ord som innehåller eller liknar försvarsställning.


Mer information om försvarsställning

Andra sätt att lära sig mer kring vad försvarsställning betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av försvarsställning är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om försvarsställning

  • Antal bokstäver: 17
  • Antal vokaler: 4
  • Antal konsonanter: 13

Grundpoäng för försvarsställning i olika ordspel

  • Ordets poäng i Alfapet: 30
  • Ordets poäng i Betapet: 32
  • Ordets poäng i WordFeud: 30

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är försvarsställning synonymt med både gard och defensiv, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.