Synonymerna.se logotyp
 

Synonymer till understöd

Här nedanför hittar du samtliga sjutton synonymer till understöd.


Vad betyder understöd

Sett till sina synonymer betyder understöd ungefär bidrag eller bistånd, men är även synonymt med exempelvis "anslag" och "ekonomiskt understöd". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till understöd. Vår databas innehåller även fem böjningar av understöd, fem exempelmeningar på hur ordet understöd kan användas i en mening, flera engelska översättningar samt information kring ordets popularitet på internet.


Böjningar av understöd

Här nedan hittar du olika grammatiska böjningar av ordet understöd.


Exempelmeningar för understöd

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet understöd kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand. Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

 1. Den kurdisk-arabiska alliansens styrkor från SDF, med understöd från USA, jobbar sig nu inåt i Raqqa.  
 2. Under de senaste dagarna har den syriska regimen med ryskt understöd attackerat IS-positioner i området.  
 3. De somaliska styrkorna lyckades till sist återta anläggningen med understöd av amerikanska stridshelikoptrar.  
 4. Dutertes sociala mediechefs angrepp på Ressa har fått understöd från en trollarmé med presidentens anhängare.  
 5. Den syriska armén har under september och oktober genomfört en offensiv mot staden, med understöd av ryskt flyg.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.


Engelsk översättning av understöd

Här nedan hittar du engelska översättningar till ordet understöd.


Ordets popularitet på internet

Ett sätt att mäta hur populärt ett ord är när det gäller användande är att analysera hur ofta någon söker efter ordet "understöd" på internet, t.ex. genom en sökmotor såsom Google, Bing eller Yahoo. När det gäller ordet understöd förekommer det i genomsnitt ca. 140 sökningar på ordet per månad på internet.


Närmeord till understöd

I vår databas över ord finns 11 ord som innehåller eller liknar understöd. Här kommer de tio första.


Mer information om understöd

Andra sätt att lära sig mer kring vad understöd betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av understöd är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om understöd

 • Antal bokstäver: 9
 • Antal vokaler: 3
 • Antal konsonanter: 6

Grundpoäng för understöd i olika ordspel

 • Ordets poäng i Alfapet: 14
 • Ordets poäng i Betapet: 17
 • Ordets poäng i WordFeud: 15

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är understöd synonymt med både bidrag och bistånd, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.