Synonymerna.se logotyp
 

Synonymer till värn

Här nedanför hittar du samtliga tio synonymer till värn.


Vad betyder värn

Sett till sina synonymer betyder värn ungefär fäste eller försvarsverk, men är även synonymt med exempelvis "skydd" och "försvar". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till värn. Vår databas innehåller även fem böjningar av värn, tre exempelmeningar på hur ordet värn kan användas i en mening, en engelsk översättning samt information kring ordets popularitet på internet.


Böjningar av värn

Här nedan hittar du olika grammatiska böjningar av ordet värn.


Exempelmeningar för värn

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet värn kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand. Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

  1. Ett antal fasta skansar, värn och hinder byggdes upp runt Göteborg under andra världskriget för att skydda staden mot anfall.  
  2. Idag är många av Stockholms fasta försvarsanläggningar rivna för ett ge plats åt ny bebyggelse men en hel del fästningar, skansar, värn, stridsvagnshinder och pjäsplatser är fortfarande kvar.  
  3. På dessa makters förslag och till ett värn mot den befarade ryskaannektionen öppnade Kina städerna Mukden, Ta-tung-kouoch Andong i Manchuriet för alla utlänningar i augusti 1903 trots Rysslands protester.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.


Engelsk översättning av värn

Här nedan hittar du den engelska översättningen av ordet värn.


Ordets popularitet på internet

Ett sätt att mäta hur populärt ett ord är när det gäller användande är att analysera hur ofta någon söker efter ordet "värn" på internet, t.ex. genom en sökmotor såsom Google, Bing eller Yahoo. När det gäller ordet värn förekommer det i genomsnitt ca. 480 sökningar på ordet per månad på internet.


Närmeord till värn

I vår databas över ord finns 16 ord som innehåller eller liknar värn. Här kommer de tio första.


Mer information om värn

Andra sätt att lära sig mer kring vad värn betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av värn är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om värn

  • Antal bokstäver: 4
  • Antal vokaler: 1
  • Antal konsonanter: 3

Grundpoäng för värn i olika ordspel

  • Ordets poäng i Alfapet: 10
  • Ordets poäng i Betapet: 9
  • Ordets poäng i WordFeud: 9

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är värn synonymt med både fäste och försvarsverk, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.