Synonymerna.se logotyp
 

Synonymer till ursäkt

Här nedanför hittar du samtliga tio synonymer till ursäkt.


Vad betyder ursäkt

Sett till sina synonymer betyder ursäkt ungefär förlåtelse eller förevändning, men är även synonymt med exempelvis "alibi" och "anledning". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till ursäkt. Vår databas innehåller även sju böjningar av ursäkt, fem exempelmeningar på hur ordet ursäkt kan användas i en mening, en engelsk översättning samt information kring ordets popularitet på internet.


Böjningar av ursäkt

Här nedan hittar du olika grammatiska böjningar av ordet ursäkt.


Exempelmeningar för ursäkt

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet ursäkt kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand. Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

 1. Det var ingen av våra bästa kvällar, men vi ber inte om ursäkt, säger Victor Hedman till Sportbladet.  
 2. De hade kunnat ta spelarna de hade på hemmaplan, så det tycker jag är en lite dålig ursäkt egentligen.  
 3. Ett varningsmeddelande gick ut till mobiltelefoner i hela landet, vilket man senare bad om ursäkt för.  
 4. Den tidigare FN-chefen Ban Ki-Moon bad i december om ursäkt för hur organisationen hanterat utbrottet.  
 5. I en artikel i tidningen London Evening Standard bad Theresa May nydligen om ursäkt för sitt agerande.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.


Engelsk översättning av ursäkt

Här nedan hittar du den engelska översättningen av ordet ursäkt.


Ordets popularitet på internet

Ett sätt att mäta hur populärt ett ord är när det gäller användande är att analysera hur ofta någon söker efter ordet "ursäkt" på internet, t.ex. genom en sökmotor såsom Google, Bing eller Yahoo. När det gäller ordet ursäkt förekommer det i genomsnitt ca. 720 sökningar på ordet per månad på internet.


Närmeord till ursäkt

I vår databas över ord finns 8 ord som innehåller eller liknar ursäkt.


Mer information om ursäkt

Andra sätt att lära sig mer kring vad ursäkt betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av ursäkt är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om ursäkt

 • Antal bokstäver: 6
 • Antal vokaler: 2
 • Antal konsonanter: 4

Grundpoäng för ursäkt i olika ordspel

 • Ordets poäng i Alfapet: 13
 • Ordets poäng i Betapet: 14
 • Ordets poäng i WordFeud: 14

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är ursäkt synonymt med både förlåtelse och förevändning, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.