Synonymerna.se logotyp
 

Synonymer till angiven

Här nedanför hittar du samtliga nio synonymer till angiven.


Vad betyder angiven

Sett till sina synonymer betyder angiven ungefär bestämd eller fastställd, men är även synonymt med exempelvis "fixerad" och "indikerad". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till angiven. Vår databas innehåller även tre böjningar av angiven, fem exempelmeningar på hur ordet angiven kan användas i en mening samt flera engelska översättningar.


Böjningar av angiven

Här nedan hittar du olika grammatiska böjningar av ordet angiven.


Exempelmeningar för angiven

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet angiven kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand. Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

 1. 49-åriga Ji Hyun har sedan hon flydde för sista gången levt med en ständig rädsla för att bli upptäckt och angiven.  
 2. En kubiktum motsvarar ca 16,4 cm³, och för att omvandla en motorvolym angiven i cui till liter får man dividera med 61.  
 3. De rika järnåldersfynden från båtgravfältet i Vendel har gett namn åt vendeltiden, vanligen angiven till cirka 550-800 e.Kr.  
 4. Från 1915 finns även kvarteret ”Ambassadören 1–6” upptaget i adresskalendern, och även här står Kronan angiven som ägare till tomterna.  
 5. I april året därefter ger bokförläggaren Richard Field ut den episka dikten Venus and Adonis, och då är Shakespeare angiven som författare.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.


Engelsk översättning av angiven

Här nedan hittar du engelska översättningar till ordet angiven.


Närmeord till angiven

I vår databas över ord finns 8 ord som innehåller eller liknar angiven.


Mer information om angiven

Andra sätt att lära sig mer kring vad angiven betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av angiven är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om angiven

 • Antal bokstäver: 7
 • Antal vokaler: 3
 • Antal konsonanter: 4

Grundpoäng för angiven i olika ordspel

 • Ordets poäng i Alfapet: 11
 • Ordets poäng i Betapet: 11
 • Ordets poäng i WordFeud: 10

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är angiven synonymt med både bestämd och fastställd, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.