Synonymerna.se logotyp
 

Synonymer till given

Här nedanför hittar du samtliga sju synonymer till given.


Vad betyder given

Sett till sina synonymer betyder given ungefär självklar eller solklar, men är även synonymt med exempelvis "bestämd" och "uppenbar". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till given. Vår databas innehåller även två böjningar av given, fem exempelmeningar på hur ordet given kan användas i en mening samt en engelsk översättning.


Böjningar av given

Här nedan hittar du olika grammatiska böjningar av ordet given.


Exempelmeningar för given

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet given kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand. Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

 1. Framgången för infrastrukturpaketet är inte lika given i representanthuset där demokraterna har en liten övervikt.  
 2. Med 34 sachsiska skvadroner mot 21 svenska, vilka dessutom bestod av 125 ryttare mot 100, tycktes utgången vara given.  
 3. Albin Ekdal, 31, har haft en given plats på det blågula mittfältet under de senaste åren när skador inte har satt stopp.  
 4. Frågan är given här, där människorna under flera års informationskrig har lärt sig vara misstänksamma mot tevejournalister.  
 5. Längden kan bestämmas från skillnaderna i de tre koordinaterna Δx, Δy och Δz av de två ändpunkterna i en given referensram:.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.


Engelsk översättning av given

Här nedan hittar du den engelska översättningen av ordet given.


Närmeord till given

I vår databas över ord finns 8 ord som innehåller eller liknar given.


Mer information om given

Andra sätt att lära sig mer kring vad given betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av given är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om given

 • Antal bokstäver: 5
 • Antal vokaler: 2
 • Antal konsonanter: 3

Grundpoäng för given i olika ordspel

 • Ordets poäng i Alfapet: 9
 • Ordets poäng i Betapet: 9
 • Ordets poäng i WordFeud: 8

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är given synonymt med både självklar och solklar, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.