Synonymerna.se logotyp
 

Synonymer till besatthet

Här nedanför hittar du samtliga fem synonymer till besatthet.


Vad betyder besatthet

Sett till sina synonymer betyder besatthet ungefär vurm eller fix idé, men är även synonymt med exempelvis "fixering" och "hemsökelse". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till besatthet. Vår databas innehåller även tre böjningar av besatthet, fem exempelmeningar på hur ordet besatthet kan användas i en mening samt information kring ordets popularitet på internet.


Böjningar av besatthet

Här nedan hittar du olika grammatiska böjningar av ordet besatthet.


Exempelmeningar för besatthet

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet besatthet kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand. Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

 1. Janáčeks samtida beskrev honom som opålitlig och reserverad, men förmögen till passionerad besatthet för dem han älskade.  
 2. Låten, vars text behandlar besatthet och frosseri, inspirerades av Goldfrapps besök i Los Angeles under deras Felt Mountain-turné.  
 3. I Vargas Llosas version handlar boken om en peruansk utvandrares besatthet av en flicka som han har älskat i årtionden, sedan tonåren.  
 4. I Moby Dick (1851) blir en äventyrlig valfångstresa ett sätt att undersöka teman som besatthet, ondskans natur, och människans kamp mot elementen.  
 5. Han sjunger en sång tillsammans med Howard som heter "Love Games", som gestaltar Old Greggs besatthet av Howard, och så även Howards avståndstagande gentemot Old Gregg.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.


Ordets popularitet på internet

Ett sätt att mäta hur populärt ett ord är när det gäller användande är att analysera hur ofta någon söker efter ordet "besatthet" på internet, t.ex. genom en sökmotor såsom Google, Bing eller Yahoo. När det gäller ordet besatthet förekommer det i genomsnitt ca. 260 sökningar på ordet per månad på internet.


Mer information om besatthet

Andra sätt att lära sig mer kring vad besatthet betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av besatthet är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om besatthet

 • Antal bokstäver: 9
 • Antal vokaler: 3
 • Antal konsonanter: 6

Grundpoäng för besatthet i olika ordspel

 • Ordets poäng i Alfapet: 14
 • Ordets poäng i Betapet: 14
 • Ordets poäng i WordFeud: 13

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är besatthet synonymt med både vurm och fix idé, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.