Synonymerna.se logotyp

Synonymer till längtan

 

Synonymer till längtan

Engelsk översättning av längtan

  • longing, yearning

Sökvolym på internet för längtan

Sökvolymen för längtan är ca. 2400 antal sök per månad. Detta betyder att det varje månad i genomsnitt 2400 gånger händer att någon gör en sökning efter ordet/frasen på internet (i en sökmotor, t.ex. Google, Bing, osv.).

Mer information om längtan

Vi har totalt fem synonymer till längtan, men tyvärr inte några antonymer (motsatsord), registrerade i vår databas över synonymer och antonymer. Det finns en engelsk översättning inlagd för längtan, men vi har tyvärr inte fått in några exempelmeningar ännu.

Data om ordet längtan

  • Antal bokstäver: 7
  • Antal vokaler: 2
  • Antal konsonanter: 5

Grundpoäng för ordet längtan i olika ordspel

  • Ordets poäng i Alfapet: 11
  • Ordets poäng i Betapet: 12
  • Ordets poäng i WordFeud: 12

Närmeord till längtan

Ord som innehåller eller liknar längtan: arv långt tillbaka, avlångt kärl, belägen långt ut, efterlängta, efterlängtad, efterlängtar, efterlängtat, gå för långt, gå så långt det är möjligt, långt, långt bort, långt borta, långt brev, långt från ära och redlighet, långt från civilisation och kultur, långt steg, längta

Exempel på sökfraser för att hitta synonymer till och betydelse av längtan

längtan synonym
andra ord för längtan
längtan betyder
exempel längtan
längtan förklaring
definition längtan
längtan i en mening
stavning längtan
längtan annat ord

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är längtan synonymt med både åtrå och trånande, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.

/Stefan (ansvarig för Synonymerna.se)