Synonymerna.se logotyp

Synonymer till viktig

 

Synonymer till viktig

Engelsk översättning av viktig

  • stuck-up

Sökvolym på internet för viktig

Sökvolymen för viktig är ca. 320 antal sök per månad. Detta betyder att det varje månad i genomsnitt 320 gånger händer att någon gör en sökning efter ordet/frasen på internet (i en sökmotor, t.ex. Google, Bing, osv.).

Mer information om viktig

Vi har totalt arton synonymer till viktig, men tyvärr inte några antonymer (motsatsord), registrerade i vår databas över synonymer och antonymer. Det finns en engelsk översättning inlagd för viktig, men vi har tyvärr inte fått in några exempelmeningar ännu.

Data om ordet viktig

  • Antal bokstäver: 6
  • Antal vokaler: 2
  • Antal konsonanter: 4

Grundpoäng för ordet viktig i olika ordspel

  • Ordets poäng i Alfapet: 12
  • Ordets poäng i Betapet: 13
  • Ordets poäng i WordFeud: 11

Närmeord till viktig

Ord som innehåller eller liknar viktig: avfärda som oviktigt, avfärdad som oviktig, avfärdar som oviktigt, avfärdat som oviktig, bli mindre viktigt, det allra viktigaste, det viktiga, det viktigaste, få fråga att verka viktigare, livsviktig, mindre viktig, mindre viktigt, något oviktigt, överviktig, oviktig, oviktig sak, oviktigt

Exempel på sökfraser för att hitta synonymer till och betydelse av viktig

viktig synonym
andra ord för viktig
viktig betyder
exempel viktig
viktig förklaring
definition viktig
viktig i en mening
stavning viktig
viktig annat ord

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är viktig synonymt med både huvudsaklig och betydelsefull, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.

/Stefan (ansvarig för Synonymerna.se)