Synonymerna.se logotyp
 

Synonymer till ledande

Här nedanför hittar du samtliga nio synonymer till ledande.


Vad betyder ledande

Sett till sina synonymer betyder ledande ungefär styrande eller dominerande, men är även synonymt med exempelvis "central" och "förhärskande". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till ledande. Vår databas innehåller även två motsatsord, fem exempelmeningar på hur ordet ledande kan användas i en mening, en engelsk översättning samt information kring ordets popularitet på internet.


Motsatsord till ledande

Här nedan hittar du motsatsord (antonymer) till ledande.

yttre, perifer


Exempelmeningar för ledande

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet ledande kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand. Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

 1. Åklagaren hävdar vidare att männen är ledande personer inom nynazistiska kretsar i Chemnitz-regionen.  
 2. Väljarnas dom är stenhård mot Storbritanniens ledande partier efter det senaste halvårets brexitkaos.  
 3. Den svenske golfstjärnan gick på par, 71 slag, och är tre slag efter ledande Lee Min Woo, Australien.  
 4. När ledande Will Power inte fick igång bilen till omstarten låg vägen öppen till seger för 30-åringen.  
 5. Charlie Winter, en ledande expert på IS-propaganda, säger att terrorgruppen ännu är ideologiskt stark.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.


Engelsk översättning av ledande

Här nedan hittar du den engelska översättningen av ordet ledande.


Ordets popularitet på internet

Ett sätt att mäta hur populärt ett ord är när det gäller användande är att analysera hur ofta någon söker efter ordet "ledande" på internet, t.ex. genom en sökmotor såsom Google, Bing eller Yahoo. När det gäller ordet ledande förekommer det i genomsnitt ca. 90 sökningar på ordet per månad på internet.


Närmeord till ledande

I vår databas över ord finns 8 ord som innehåller eller liknar ledande.


Mer information om ledande

Andra sätt att lära sig mer kring vad ledande betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av ledande är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om ledande

 • Antal bokstäver: 7
 • Antal vokaler: 3
 • Antal konsonanter: 4

Grundpoäng för ledande i olika ordspel

 • Ordets poäng i Alfapet: 7
 • Ordets poäng i Betapet: 10
 • Ordets poäng i WordFeud: 8

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är ledande synonymt med både styrande och dominerande, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet. Exempelvis är yttre en antonym till ledande.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.