Synonymerna.se logotyp
 

Synonymer till aktuell

Här nedanför hittar du samtliga arton synonymer till aktuell.


Vad betyder aktuell

Sett till sina synonymer betyder aktuell ungefär rådande eller gällande, men är även synonymt med exempelvis "nuvarande" och "populär". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till aktuell. Vår databas innehåller även åtta motsatsord, tre böjningar av aktuell, fem exempelmeningar på hur ordet aktuell kan användas i en mening, flera engelska översättningar samt information kring ordets popularitet på internet.


Böjningar av aktuell

Här nedan hittar du olika grammatiska böjningar av ordet aktuell.


Motsatsord till aktuell

Här nedan hittar du motsatsord (antonymer) till aktuell.

inaktuell, föråldrad, omodern, passerad, passé, överspelad, förlegad, gammalmodig


Exempelmeningar för aktuell

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet aktuell kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand.Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

 1. Hon var nämligen aktuell för jobbet redan för två år sedan, men den platsen togs då av Brett Kavanaugh.  
 2. Visst var det nära för några år sedan, men det gick inte hela vägen, och frågan är nu återigen aktuell.  
 3. Han är inte aktuell för den matchen men jag hoppas att han kan bli aktuell längre fram, säger Andersson.  
 4. Den här frågan har varit aktuell i flera år men blev konkret när anmälan till Arbetsmiljöverket gjordes.  
 5. Ännu en nyemission var aktuell i september 1993, som uppgavs syfta till att bredda företagets verksamhet.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.


Engelsk översättning av aktuell

Här nedan hittar du engelska översättningar till ordet aktuell.


Ordets popularitet på internet

Ett sätt att mäta hur populärt ett ord är när det gäller användande är att analysera hur ofta någon söker efter ordet "aktuell" på internet, t.ex. genom en sökmotor såsom Google, Bing eller Yahoo. När det gäller ordet aktuell förekommer det i genomsnitt ca. 880 sökningar på ordet per månad på internet.


Närmeord till aktuell

I vår databas över ord finns 2 ord som innehåller eller liknar aktuell.


Mer information om aktuell

Andra sätt att lära sig mer kring vad aktuell betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av aktuell är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om aktuell

 • Antal bokstäver: 7
 • Antal vokaler: 3
 • Antal konsonanter: 4

Grundpoäng för aktuell i olika ordspel

 • Ordets poäng i Alfapet: 11
 • Ordets poäng i Betapet: 14
 • Ordets poäng i WordFeud: 14

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är aktuell synonymt med både rådande och gällande, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet. Exempelvis är inaktuell en antonym till aktuell.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.